Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Perinçek Bandırma´da

Perinçek Bandırma´da

?Türk Milleti ibaresinin yeni Anayasa´dan çıkarılması, Türk Milleti´ne savaş açmaktır?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bandırma´da partililerle buluştu.
Grand Asya Oteli´nde düzenlenen kahvaltıya genel başkan yardımcısı İsmail Hakkı Pekin ile birlikte katılan Perinçek, yaptığı konuşmada ülke gündemindeki terör, borçlanma ve yeni Anayasa konularında değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü PKK ve PYD´nin arkasında Amerika ve İsrail´in bulunduğuna dikkat çeken Perinçek, ABD´nin artık terör örgütlerine verdiği desteği de gizlemediğini vurgularken, ?Amerika, PYD ve PKK için ?benim kara gücüm´, ?benim askerim´ diyor. Yani, ABD´nin üzerimize sürdüğü bölücü terörle karşı karşıyayız ama bu mücadelede çok büyük başarılara doğru gidiyoruz. PKK´yı hendeklere gömüyoruz? dedi. Bu mücadelede, Kurtuluş Savaşı´ndan bu yana kazanılmış en büyük başarıya ulaşıldığına işaret eden Perinçek, terörle mücadelenin, vatanın ve Türkiye´nin bütünlemesi açısından önemli bir başarı olduğunu vurguladı.
Konuşmasında, ?borçlanma ekonomisi?ne de değinen Perinçek, ?Türkiye´nin acilen bulması gereken sıcak para 240 milyar dolar civarında. Borcun borçla çevrilmesi dönemi bitiyor. İthalatın daralması nedeniyle sanayide de daralmalar, ne acıdır ki işten atmalar, fabrika kapatmalar görülüyor. Bu borçlanma ekonomisi artık son saatlerini yaşıyor. 3-5 ay içinde bittiğini göreceğiz. Bir bakımdan, bazı sancıların habercisi, başka açıdan ise Türkiye´nin ekonomik anlamda Atatürk rotasına girmesine zemin oluşturuyor. Borçlanma ekonomisinden kurtulmak, üretim ekonomisine geçmek zorundayız? diye konuştu.
Vatan Partisi´nin, ekonomik anlamda yaptığı uyarılara da dikkat çeken Perinçek, ?Atatürk´ün koyduğu denklemlerden vazgeçtiğimizde tarımımız çöküyor, sanayimiz çok ağır darbeler alıyor, küçük-orta boy sanayimizin tasfiye edildiğini, sanayi mallarını dışarıdan aldığımızı görüyoruz. Tarım ürünleri ve canlı hayvan ithal eden bir ülke durumuna geldik. Türkiye, yeniden Atatürk rotasını keşfetme noktasına geldi. Vatan Partisi olarak tüm kadrolarımızın başarısı var. Silivri duvarlarını yıktık? dedi.
Yeni Anayasa yapılırken, ?Türk Milleti? ibaresinin Anayasa´dan çıkarılmak istendiğinin altını çizen Doğu Perinçek, PKK ve HDP´nin dayattığı plânın arkasında yine ABD´nin olduğunu vurgularken, ?Türk Milleti ibaresinin Anayasa´dan çıkarılması demek, Türk Milleti´ne savaş açmaktır? değerlendirmesinde bulundu. Özerkliğin, bir çeşit ?devletçikler kurarak silahlı organizasyonlar oluşturma? hakkı verme anlamına geldiğine dikkat çeken Perinçek, Türkiye´nin, ABD tarafından dayatılan başkanlık sistemine ise yabancı olduğunu vurgularken, tüm yetkilerin bir elde toplanmasının bir çeşit ?mafya diktötörlüğü?, ?mafya rejimi? kurmak anlamına geldiğini belirtti.
?Milli Anayasa hareketi? başlattıklarına işaret eden Vatan Partisi Doğu Perinçek, 27 Mart´ta, Ankara´da gerçekleştirecekleri kitlesel toplantıya Bandırmalıları da davet etti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Perinçek Bandırma
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false