Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BBB Adayı Akın, Kalkınmayı Köylerden Başlatacağız

BBB Adayı Akın, Kalkınmayı Köylerden Başlatacağız

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat´ı ziyaret etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat´ı ziyaret etti.
?Kalkınmayı köyden, çiftçiden başlatacak bir kardeşiniz olarak ilk oda ziyaretini Balıkesir Ziraat Odası ile başladık? diye konuşan Ahmet Akın, Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat´tan çiftçilerin sorunlarını dinledi.
Hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgiler veren Akın, şöyle konuştu: ?Eğer Balıkesir´de köylümüzü, çiftçimizi hayvancımızı kalkındıramazsak esnafımızı kalkındıramayız. Esnafımızı kalkındıramazsak eşrafımızı kalkındıramayız. Köylünün milletin efendisi olduğunu da özümsemiş bir kardeşiniz olarak 4 senedir milletvekilliği dönemimde köylümüz ve üreticimiz için çalışmalar yaptım. Balıkesir´de köylerin nüfusu azalıyor. Çiftçilerimiz ekiyor ama ürün toprakta kalıyor. Sütçü sütünü sağıyor ama satacak yer yok. Süt üreticisi sütünü dökme noktasına geldi. Etimiz Türkiye´de bir marka ama marka demekle marka olunmuyor. Her şeyin bir stratejisi var. Bunların hepsi birleşecek ve sonun da sözümüz söz. Benim başkanlığımda köylümüz, çiftçimiz hayvancımız kazanacak. Çünkü kalkınmayı köyden başlatacağız. İstanbul, İzmir, Bursa´nın tam ortasında duruyor Balıkesir. Aslında Türkiye´de merkez Balıkesir´dir. Çünkü bir projemiz var adı ?Merkez Balıkesir´. Lojistik, ulaşım, yönetim ve tedarik olarak da merkez. Projelerimizin esasında en çok kazanacak köylümüz olacak. Atatürk köylü milletin efendisidir derken, kalkınmanın kırsaldan başlayacağını anlatmak için söylemiştir bu sözü. Bizde kalkınmayı kırsaldan başlatacağız. Bunlar için bütün projelerimizi hazırladık.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli