Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Sındırgı-Karabulak gazisini kucakladı

Sındırgı-Karabulak gazisini kucakladı

Ağrı´nın Doğubeyazıt İlçesi´nde Karabulak Jandarma Karakoluna 3 Ağustos´ta 2 askerin şehit olduğu ve 31 askerin yaralandığı terör saldırılarında yaralanan ve bir süredir tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Uzman Çavuş Mehmet Atılgan memleketi Sındırg

Ağrı´nın Doğubeyazıt İlçesi´nde Karabulak Jandarma Karakoluna 3 Ağustos´ta 2 askerin şehit olduğu ve 31 askerin yaralandığı terör saldırılarında yaralanan ve bir süredir tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Uzman Çavuş Mehmet Atılgan memleketi Sındırgı ilçesine döndü.
Uzman Çavuş Atılgan´ı Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sındırgı Kaymakamı Ercan Ateş ve yakınları Balıkesir Otobüs terminalinde karşıladı. Uzman Çavuş Mehmet Atılgan, 15 günlük geçici görevle gittiği karakola yapılın saldırıda yaralanmasının ardından bir süredir tedavi gördüğü hastanede taburcu edildi. Balıkesir terminalinde protokol üyeleri ve yakınları tarafından karşılanan Atılgan, Sındırgı´nın Eşmedere mahallesinde bulunan baba ocağına götürüldü. Mahalle girişinde mahalle sakinlerinin karşıladığı Gazi Atılgan, konvoy eşliğinde evine ulaştı. Gazinin evinde ise sevinç gözyaşları sele döndü.
Uzman Çavuş Atılgan´ı karşılayan İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, gaziye bayrak ve çiçek vererek; ?Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Dolayısıyla kim ki vatanımıza hizmet ediyor ve o onuru yaşıyorsa bu bizim için en değerli varlığımız odur. Tekrar aramıza hoşgeldiniz geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Kan dökülmesini asla istemiyoruz. Üzücü bir hadise yaşadınız. Sevindirici olan şey sağlığınıza bir zarar gelmemesi. Kahramanlığınız cesaretiniz ve bu vazifeyi onurlu bir şekilde yerine getirmeniz dolayısıyla teşekkürlerimizi iletiyoruz, biz her zaman sizin yanınızdayız.? dedi.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise, iyi ki sizler varsınız biz buralarda rahat duruyoruz diyerek, iyi ki varsınız da biz rahat duruyoruz buralarda. Allah´a şükretmek lazım, her şeyden önce tabii ki ailene kavuştuğundan dolayı. Vatan meselesi olunca gerisi teferruat oluyor tabi. İnşallah bir an önce bu terör belası sona erer.? dedi.

/resimler/2015-8/11/1509453164118.jpg
2 Arkadaşının şehit ve 31 arkadaşının yaralandığı olduğu terör saldırısını anlatırken o anları tekrar yaşar gibi gözleri dolan Gazi Atılgan, ?15 gün geçici görevimi icra edecektim fakat bu hain saldırı olduğundan dolayı dokuz gün içinde geri döndük. Arkadaşlarım ve ben psikolojik nedenlerle herkes ailesini görmek istedi. Çok şükür iki şehidimiz var. Bu daha çok da olabilirdi. Allah´ım bir daha bize, ülkemize böyle bir şey yaşatmasın. Oralara gitmeden anlatırdı dayım bana. Dikkat et, gözün açık olsun diye. Güldüm ben dayıma. Dedi sen yaşamadın daha dedi. Daha genç yeniçağdasın sen boş ver dedi. Harbiden o psikolojiyi yaşadı mı insan değişiyor ya. Bugün şehit olan arkadaşıma ailesinden başsağlığı ayakta durmalarını diliyorum. Biz bu vatan uğruna kendimiz seve seve gittik ve seve seve de canımızı feda ederiz. Gerektiğinde bu bayrak için ölürüz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli