Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek AK Partiden T.C. açıklaması

Erdek AK Partiden T.C. açıklaması

AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, son günlerde bazı kişi ve grupların T.C. ibaresi ile ilgili yanlış eksik ve hiçbir kanıta dayanmayan beyanları ile hükümetimize karşı haksız ithamlarda bulunduklarını belirtti.

AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, son günlerde bazı kişi ve grupların "T.C." ibaresi  ile ilgili yanlış eksik ve hiçbir kanıta dayanmayan beyanları ile hükümetimize karşı haksız ithamlarda bulunduklarını belirtti.
Bu kişi ve grupların resmi kuruluşların kurumsal kimlik çalışmalarını incelemediklerinin çok açık ve net olduğunun kaydedildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:   
"Var olan hiçbir kurum tabelasından kasıtlı olarak T.C. ibaresi kaldırılmamıştır. Çevremizde ve diğer yerlerde kamu kurum ve kuruluşlarının tabelalarını incelersek bir kısmında bu ibarenin olduğunu bir kısmında da olmadığını açıkça görebiliriz. Bu tabelalar kurumsal kimlik mevzuatına göre düzenlenmektedir. Örneğin Cumhuriyetin kurulduğu tarihten itibaren illerde VALİLİK makamı VİLAYET olarak bilinmekte ve çoğu ilde kurumun tabelasında VİLAYET veya VALİLİK yazmaktadır. Bu tür tabelalardan T.C. ibaresinin yeni çıkartılmış gibi gösterilmesi büyük bir haksızlıktır. Kaldı ki, Erdek, Bursa veya Balıkesir`de önünde T.C. ibaresi olmayan ve uzun yıllardır tabelasında Valilik veya Belediye yazan kurumlar başka bir ülkeye değil Türkiye Cumhuriyeti halkına hizmet vermektedir. Ne yazık ki, ülke olarak yaşadığımız çözüm sürecine yönelik yapılan bu tür provokasyonlar endişe vericidir. TÜRKİYE CUMHURİYETİ hiç kimsenin tekelinde değildir. Bu değeri kendilerininmiş gibi sahiplenip kendi düşüncelerine karşı olanları CUMHURİYET karşıtıymış gibi gösterenlerin şu ana kadar bu ülkeye ne verdikleri aşikardır. Devletimize ait bütün kurumlar TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NE hizmet etmektedir ve etmeye devam edecektir. AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı olarak bu haksız iftiralardan dolayı rahatsızlığımızı kamuoyuyla paylaşmak zorunda olduğumuzu hissedip vatandaşlarımızın bu tür dedikodulara itibar etmemelerini önemle rica ederiz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false