Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Derbide kazanan Balıkesirspor oldu

Derbide kazanan Balıkesirspor oldu

Balıkesirspor: 2 Bandırmaspor: 1

Bandırmaspor, Spor Toto 1. Lig 28. haftasında deplasmanda karşılaştığı  Balıkesirspor´a 2-1 mağlup oldu. 

Maçın 6.dakikasında ters bir vuruşla topu kendi kalesinin ağlarına gönderen Ruben Rayos Serna ve 8.dakikada Doğan Can Davas´ın golleriyle ilk devresi 1-1 tamamlanan maçın 64. dakikasında Arb Manaj´ın penaltı golü Balıkesirspor´a galibiyeti getirdi. 

Hakemler: Kutluhan Bilgiç, Orkun Aktaş, Ata Yıldırım 

Balıkesirspor: Atilla Özmen, Mert Örnek Dk. 76 Mahatma Otoo), Batuhan İşçiler, Sedat Dursun, Doğa İşeri (Dk. 46 Oğuzhan Çapar), Cumali Bişi, Taşkın Çalış, Cemal Kızılateş (Dk. 70 David Deniz Kılınç), Muhammed Enes Durmuş (Dk. 84 Abdulkadir Özgen), Enes İslam İlkin, Arb Manaj (Dk. 70 Roman Bezjak) 

Bandırmaspor: Gökhan Değirmenci, Abdurrahim Dursun (Dk. 80 Erkan Taşkıran), Berat Satılmış (Dk. 65 Gabriel Torje), Yonathan Del Valle, İshak Çakmak (Dk. 80 Mickael Pote) , Michel Landel, Doğan Can Davas, Ruben Rayos Serna, Hakan Bilgiç, Mehmet Yiğit, Gökay Güney 

Goller: Dk. 6 (Kendi Kalesine) Ruben Rayos Serna, Dk. 64 (Pen) Arb Manaj (Balıkesirspor), Dk. 9 Doğan Can Davas (Bandırmaspor) 

Sarı Kartlar: Dk. 33 Doğa İşeri, Dk. 74 Batuhan İşçiler (Balıkesirspor) 

Balıkesir Atatürk Stadyumu´nda oynanan karşılaşma Bandırmaspor´un vuruşuyla başladı. Müsabakanın 6. dakikasında Taşkın Çalış´ın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ters bir kafa vuruşu yapan Ruben Rayos Serna, topu kendi ağlarına gönderdi ve Balıkesirspor, 1-0 öne geçti. 

Kalesinde gördüğü golden 2 dakika sonda Yonathan Del Valle´nin sol kanattan yaptığı ortaya kale alanı içerisinde Doğa İşeri ile birlikte ayak koyan Doğan Can Davas, skoru eşitleyen golü attı. Sonraki dakikalarda Bandırmaspor, rakip yarı alanda daha çok görülse de ilk devre 1-1 sona erdi. 

Maçın ikinci bölümüne topa daha çok sahip olarak başlayan Balıkesirspor´da 63. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Muhammed Enes Durmuş, Gökay Güney´in müdahalesiyle yerde kaldı ve maçın hakemi Kutluhan Bilgiç, penaltı noktasını işaret etti. Arb Manaj, top ile kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve Balıkesirspor 2-1 öne geçti. 

Karşılaşmanın kalan bölümünde takımların geliştirdiği ataklar, sonucu değiştirmedi ve sahadan 2-1 galip ayrılan Balıkesirspor, sezonun ilk devresinde 1-0 kaybettiği maçın rövanşını aldı. Bu sonuçla puanını 32´ye yükselten Balıkesirspor, 13. sıradaki yerini korurken, küme düşme hattıyla arasındaki puan farkını da 7´ye çıkardı. Haftayı 38 puanla tamamlayan Bandırmaspor ise 10. sırada bulunuyor. 

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli