Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Akın, iktidarı Dunsunbey´e verdiği sözü tutmamakla eleştirdi

Akın, iktidarı Dunsunbey´e verdiği sözü tutmamakla eleştirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın Balıkesir´de en çok oyu aldığı Dursunbey´e verilen sözlerin tutulmadığını bir kez daha hatırlattı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın Balıkesir´de en çok oyu aldığı Dursunbey´e verilen sözlerin tutulmadığını bir kez daha hatırlattı.
Akın, ?Yaz bitti. Salgın sürecinde tankerler ile Dursunbey´in mahallelerine taşıma su götürüldü. 30 yıllık su çilesini çözmek için verilen seçim vaatleri arasında bulunan ?içme suyu şebekesi´ sözleri unutuldu. Boş bir vaat değildiyse neden hala taşıma su ile Dursunbey´in 40 mahallesi çile çekiyor?? dedi.
Akın, salgın sürecinde Balıkesir´de vatandaşların yaşadıkları endişeleri kendisine ilettiklerini, vatandaş taleplerinin yetkililere iletilerek çözüme kavuşturulması için çalıştıklarını söyledi.
Bunların arasında su kullanımı ve su ihtiyacının da yer aldığına işaret eden Akın, ?Salgın Balıkesir´de giderek endişe verici boyuta ulaştı. Yetkililer uyarıyor. Salgın sürecinde tankerler ile kırsal mahallelere su götürüldü. Yaşadığımız yüzyılda Dursunbey´in mahalle sakinlerinin hala taşıma su kullanmak zorunda bırakılıyor olması kent yöneticiliği anlayışına yakışmıyor. Su hizmetinin bahanesi olmaz. Bu konu siyaset üstü ele alınmalı ve 40 mahalleye verilen sözler tutularak içme suyu sorunu çözülmeli.? diye konuştu.
Dursunbey ilçesinde iktidarın en çok oyu aldığını buna rağmen vatandaşlara seçim öncesinde verilen sözlerin tutulmadığını öne süren Akın, içme suyu konusunda en çok şikayetin Dursunbey´in mahallelerinden geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: ?Dursunbey´de yaz aylarında gün aşırı tankerlerle su taşınarak vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı. Ancak en önemlisi 40 mahallemizi yakından ilgilendiren ve kendilerine söz verilen içme suyu projesi hala hayata geçirilmedi. Nedir o proje? Simav Çayı kenarında bulunan su kaynağından ihtiyacı bulunan mahallelerimize içme suyu olarak verilmesi projesi. BASKİ´nin bu konuda 2018 yılı sonlarında yatırım programı dahilin de değerlendireceği bilgisi vatandaşlarımıza iletilmişti. Ayrıca ve en önemlisi seçim öncesinde verilen sözler vatandaşlarımız tarafından unutulmadı. Vatandaşımızın talebi bizim için emirdir. Bu taleplerinin yerine getirilmesi zor olmamalı.?
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı