Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Kapıdağ'lı avcılar yarışıyor

Kapıdağ

Kulüpte Atan Çok Olur, Yarışma Alanında Görelim”

Kulüpte Atan Çok Olur, Yarışma Alanında Görelim”
Erdek Kapıdağ Atıcılar ve Avcılar Derneği, avcılara yönelik bir etkinlik gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Avcılar arasında Tek Kurşun Atış” yarışmasının yapılacağını bildiren Kapıdağ Atıcılar ve Avcılar Derneği yetkilileri, geleneksel hale getirmeyi düşündükleri yarışmaya katılımın yoğun olmasını beklediklerini söyledi.

31 Mayıs Pazar günü yapılacağı açıklanan Tek Kurşun Atış” yarışmasına katılacak olan yarışmacı avcılara, yarışmanın kurallarının da anlatıldığını söyleyen dernek yetkilileri, avcılar arasında birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlemeye karar verdiklerini açıkladı.
Bu sene ilki düzenlenecek olan yarışmanın artık her sene tekrarlanarak geleneksel hale getirmeyi planladıklarını belirten dernek yetkilileri, Yarışmaya katılacak olan avcılarımızın, tüfek ruhsatı sahibi olması gerekiyor. Yarışmamızın belli kuralları var. Yarışacak avcılarımız, tek tip kurşun kullanabilecek ve kurşunlar derneğimiz tarafından verilecektir. 50 metre mesafeden 1x1 ebatındaki hedefe yapılacak atışlar puanlama usulüyle hesaplanacak. Avcılarımız, atış alanına yarışmaya katılacak olan yarışmacıların haricinde tüfek getiremeyecekler. diye konuştu.
Kulüpte Atan Çok Olur, Yarışma Alanında Görelim” sloganıyla düzenlenecek olan Tek Kurşun Atış” müsabakasının organizasyon sorumlusunun Fatih Özalanyalı olduğu belirtilirken, yarışmaya katılmak isteyen avcıların, Kapıdağ Atıcılar ve Avcılar Derneği'ne başvuruda bulunacak.
Yarışmaya katılacak olan avcıların 20 lira katılım ücreti ödemesi gerektiği bilgisi veren dernek yetkilileri, yarışmada birinci olan avcıya süperpoza av tüfek, ikinci olan avcıya otomatik av tüfek ve üçüncü olan avcıya ise 1 koli mermi ödülü verileceği öğrenildi.



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı