Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BULDUĞU PARALARI POLİSE TESLİM ETTİ

BULDUĞU PARALARI POLİSE TESLİM ETTİ

Erdek Belediyesi temizlik işleri çalışanı, yolda bulduğu paraların kuruşuna dokunmadan polise teslim etti.

Erdek Belediyesi temizlik işleri çalışanı, yolda bulduğu paraların kuruşuna dokunmadan polise teslim etti.
Erdek Belediyesi, "Grup Erdek" şirketinde engelli kadrosundan temizlik çalışanı olarak görev yapan Kenan Sarı(57), yolda bulduğu paraları bile saymadan teslim ederek takdir topladı.
Asgari ücretli maaşlı temizlik çalışanı Kenan Sarı (57,) sabah 06.oo akşam 17.oo saatleri arasında temizlemekle sorumlu olduğu Yalı Mahallesi sokaklarında çalışırken yerde bir tomar banknot buldu. Bulduğu paraların sahibine ulaşması için polisi arayan Sarı, bulunduğu yere gelen iki polis memurunun tuttuğu teslim zaptını imzalayarak paraları kendilerine teslim etti. 
Seri numaraları ile kayda geçirilerek polise teslim edilen paraların sahibinin bulunmasını isteyen Kenan Sarı, "57 yaşındayım. Bugüne kadar boğazımdan haram lokma geçmedi. Paraları saymadım. Belki bir emekli, belki maaş almış ihtiyaç sahibi birisi, belki ödemesi olan birisi, her kimse kaybettiği parası için kim bilir ne kadar üzülmüştür." dedi.
Bulduğu paraları polise teslim eden Kenan Sarı, gönül rahatlığı ile işinin başına dönerken, "Artık gönlüm rahat, yoksa gözüme uyku girmez, yastığa baş koyamazdım.." diyerek kaybolan toplum vicdanına örnek bir davranışla ders verdi.             Haber: Zeki Karadeniz

 



Anahtar Kelimeler: BULDUĞU PARALARI POLİSE TESLİM
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı