Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekten Simava yardım gitti

Erdekten Simava yardım gitti

Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, Simav depreminde zarar gören tüm depremzedelere geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın der, memleketimizin her yerinde yaşayan milletimizi ve vatanımızı Yüce Allahın her türlü kötülüklerden ve afet...

Erdek Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, Simav depreminde zarar gören tüm depremzedelere geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın der, memleketimizin her yerinde yaşayan milletimizi ve vatanımızı Yüce Allah`ın  her türlü kötülüklerden ve afet ve musibetlerden muhafaza etmesini niyaz ederim" dedi.
Kütahya iline bağlı Simav ilçesinde 19 Mayıs günü meydana gelen deprem sonrası, yaraları sarmak için harekete geçen Erdek Kaymakamlığı ve Erdek İlçe Müftülüğü ilçe genelinde topladıkları yardımları geçtiğimiz gün gönderdi.
Simavdaki depremzedeler için Erdek Kaymakamlığı ile İlçe Müftülüğünün birlikte düzenlediği yardım kampanyasında hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar Zeytin, Zeytin Yağı, Peynir, Bakliyat, Çay, Şeker, Salça, Yumurta, Giysi ve halı gibi eşyalar, Çakıl Köyünden hayırsever bir vatandaşa ait 10 ABM 90 Plakalı Kamyonete yüklenip Simava gönderildi. Simavda deprem dolayısı ile kurulan günde 5 bin kişiye yemek veren Simav Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Simav Belediyesi Aşevine Simav Kaymakamlığının görevlendirmiş olduğu ve Vakıftan sorumlu Çetin Balamur`a, İlçemiz Aşağı Yapıcı Köyü Camii İmam- Hatibi Bilgin Demiralay ve Çakıl Köyü Camii İmam-Hatibi Abdullah İnci tarafından İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı`nın nezaretinde teslim tesellüm tutanağı ile malzemeler teslim edildi.
Konu hakkında açıklama yapan Erdek İlçe Müftüsü V. Vehbi Bardakçı, depremden en fazla hasarın Simav Merkezden sonra belde ve köylerde, daha sonra Pazarlar, şaphane, Hisarcık İlçeleri ve köylerinde olduğu, Simavda 40 Minarenin yıkıldığı, on ikisi ağır olmak üzere toplam 21 caminin hasar gördüğü evlerin % 80`nin hasarlı olduğunu dile getirdi.
25 bin nüfuslu Simavda halkın tedirgin vaziyette çadırlarda yaşadığını kaydeden Bardakçı, "Çadır hayatının ne kadar sıkıntılı olduğu tahmin edilmelidir. Allah rızası için Simavdaki kardeşlerimize Erdek Kaymakamlığı başkanlığında İlçe Müftülüğü organizesi ile toplanan yardım kampanyasında emeği geçen Kaymakamımız İsmail Kaygısız, Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan, belde belediye başkanları tüm Muhtarlıklar, din görevlisi meslektaşlarım ile tüm hayır sever vatandaşlarıma  teşekkür eder Allah`ın razı olduğu kullardan eylemesini Yüce Allah`tan dilerim." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı