Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?Salgın bitene kadar ihtiyaç sahiplerinden ücret almayın

?Salgın bitene kadar ihtiyaç sahiplerinden ücret almayın

Akın, Elektrik ve Doğalgaz şirketlerine çağrıda bulundu:

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerine seslenerek, ?İnsafınız varsa iktidarın yapmadığını siz yapın. İhtiyacı olan vatandaştan bu salgın geçene kadar ücret almayın.? dedi.
Akın, Türkiye´nin ekonomik anlamda zor bir dönemden geçerken korona salgını ile karşı karşıya kaldığını, bu salgınla mücadelede hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağını söyledi.
Halkın evlere kapanmak zorunda kaldığı günlerde elektrik ve doğalgaz faturalarını ödemek için karar kara düşündüğünü belirten Akın, ?İktidar, korona ile mücadele bir takım önlemler alıyor. Ancak alınan önlemler vatandaşın cebine çok da dokunmuyor. Fedekarlık yapma sırası artık elektrik ve doğalgaz şirketlerinde.? diye konuştu.
Herkesi elini taşın altına koymasını isteyen Akın, ?Kimin gücü ne kadarsa o kadar fedakarlıkta bulunmalı. Vatandaşa ?Evde kalın´ çağrısında bulunuluyor ama ?elektriğini, doğalgazını, suyunu, kirasını kim ödeyecek´ diye sorulmuyor. Uçaktaki KDV´yi % 1´e indirmek kimin aklıysa elektrikteki, doğalgazdaki, kömürdeki ve tüm gıdalardaki KDV oranını düşürmelidir. İktidar bu zor günler için değil de ne gün için vergi topluyor? İktidar yapmıyorsa, yapacak gücü yoksa bugüne kadar kazançlarına kazanç katan elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketleri devreye girmeli. ?Hayır İşi´ için 8 milyon doları elleri titremeden verebilen doğalgaz şirketimiz var. 16 milyona yakın doğalgaz abonesini son 3 aylık faturaları da dahil olmak üzere, 45 milyonu aşan elektrik abonesinin yine son 3 aylık faturaları da dahil olmak üzere önümüzdeki 3 ay faturalarını şirketler tahsil etmeyebilir. Gerekiyorsa buna hane başına metreküp ve kilovatsaat sınırlaması getirilebilir. Bu hiç de zor değil yeter ki samimi olunsun.?
Akın, korona virüs salgını nedeniyle işsiz kalanların da düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi olarak değerlendirilmesi ve yardım alması gerektiğini, vatandaşların aylık 150 kilovat saate kadar elektrik tüketimini devletin karşılamasına yönelik düzenlemenin de kapsamının genişletilerek işsiz kalanların da tekrar işlerine dönene kadar bu kapsama alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli