Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Muhtarlar ?Kırmızı Soğan´ diyarında buluştu

Muhtarlar ?Kırmızı Soğan´ diyarında buluştu

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında her ay gerçekleşen Muhtarlar Toplantısı, bu ay Kırmızı Soğan üretim merkezi olarak bilinen Erdek İlçesi kırsal Ballıpınar Mahallesi´nde yapıldı.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek muhtarlar toplantısını bu ay kırsal Ballıpınar Mahalle Muhtarı Necmi Sezer´in isteği üzerine Ballıpınar Mahallesi´nde yapılmasını sağladı.
Kırsal Ballıpınar Mahallesi´yle ilgili talepler mahalle sakini bayanlar tarafından dile getirilirken, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı´dan, mahalledeki okulun bahçesinde yer alan bakımsız çocuk parkının onarılması istendi.
Belediye Başkan Vekili Yapakçı, okul bahçesindeki eksikliğin en kısa sürede yerine getirileceği sözünü verdi.
Her yağış sonrası tepelerden dağ yolu vasıtasıyla gelen suların mahalle içinde biriktiğinden yakınan mahalle sakini bayanların ikinci talebini, Kaymakam Ekrem Çalık toplantıda hazır bulunan BASKİ Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Akrış ve DSİ Şube Müdürü Orlan Türkoğlu´na aktardı. 

BASKİ Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Arkış ve DSİ Şube Müdürü Orhan Türkoğlu, mahallede yaşanan bu sorunun giderilebilmesi için çalışma yapılacak bölgelerde mülkiyet sahibi vatandaşların kendilerine muvafakat vermeleri halinde çalışmaların en kısa sürede başlatılabileceğini bildirdi.
Diğer kırsal mahalle muhtarlarının da taleplerini dile getirdiği toplantı sona erdikten sonra, mahalle sakinleri tarafından misafirlere bölgenin meşhur kuru fasulyesi, soğan salatası, turşu, pilav, ayran ve tulumba tatlısından oluşan yemek menüsü ikram edildi.
Ballıpınar Mahallesi´ndeki toplantı, konukların mahalle halkı ile birlikte günün anısına çekilen fotoğraf ile son buldu.
Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında düzenlenen muhtarlar toplantısına; Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Jandarma Karakol Komutanı Jnd. Yzb. Halil İbrahim İlanku, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kudret Yangal, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanı Arif Demir, MHP Erdek İlçe Başkanı Fatih Bağcı, Erdek Belediyesi Meclsi Üyeleri Orhan Narin, M. Ali Yağcı, Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek Nüfus Müdürü Fatma Baki, Erdek Mal Müdürü Günay Kara, Erdek Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Koopratifi Başkanı Abdullah Şenol ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek Merkez ve kırsal mahalle muhtarları, BASKİ Güney Marmara Koordinatörü İbrahim Arkış, BASKİ Erdek Şube Şefi Oktay Süzen ve DSİ Şube Müdürü Orhan Türköğlu katıldı.
Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false