Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Onlar, isimsiz kahramanlar

Onlar,  isimsiz kahramanlar

Düşmanı ateş, silahı su olan gerçek kahramanlar, kötü gün dostu itfaiyeciler.

Düşmanı ateş, silahı su olan gerçek kahramanlar, kötü gün dostu itfaiyeciler.
25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘’İtfaiyeciler Haftası’’ yurdun dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinlikler düzen- lenerek kutlandı.

Onlar! 24 saat görev başında
Erdek İtfaiyesi ekipleri insanlığa ve hatta tüm canlılara hizmet veriyor. Başta yangın olayları olmak üzere, çeşitli doğal afetlerde ve teknik kurtarma çalışması gerektiren olaylarda, üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getiren İtfaiye Teşkilatı 7 gün 24 saat var gücü ile çalışıyor.
Her türlü afette kısa zamanda yanı başımızda
Yangın söndürmek dışında, trafik kazalarında araç içinde sıkışan yaralıyı kurtarmak, mahsur kalma olaylarında, boğulma vakalarında, sel, deprem gibi afetlerde, teknik kurtarma gerektiren tüm olaylarda ve ayrıca ağaçta kalan kedinin, eve giren yılanın yakalanmasında, Erdek İtfaiyesi ekipleri her an ihtiyaç sahiplerinin yanı başında.
İtfaiyeciler “Önce Canan Sonra Can” diyor
30 Mart 2014 tarihinden sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlanarak Erdek İtfaiye Grup Amirliği’ne dönüşen Erdek itfaiyesinde görevli ekipler çıkan her yangına en hızlı müdahaleyi yapıp, ateş altındaki insanların canlarını ve malları en kısa sürede kurtarmak için kendi canını düşünmeden ateşe atmakta olduğunu belirtirken “İtfaiyeci için ’Önce Canan, Sonra Can’ söylemi çok doğru olacaktır” diye konuşuyor.
İtfaiyeciler sürücülerin yol vermesini istiyor
Sürücülerden talepleri olduğunu söyleyen Erdek İtfaiyesi görevlileri, “İtfaiye araçlarına yol vermediğimizde olay yerine ulaşmamız gecikiyor, bunun için itfaiye araçlarına yol veriniz” uyarısını yapıyor.
Evlerimizde, işyerlerimizde ve araçlarımızda yangın söndürme cihazı bulundurmalıyız uyarısı yapan itfaiyeciler, “Çünkü evde çıkabilecek bir yangını kendiniz söndürüp büyümesini engelleyebilirsiniz. İhbar verirken doğru ve anlaşılır bilgiler veriniz. Doğru adres bizim için çok önemli. Olay yerlerinde itfaiyecilere zorluk çıkartmayınız, işlerini yapabilmeleri için yardımcı olmalısınız” tavsiyesinde bulunuyor.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli