Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Ayvalık Belediyesi´nde hedef: Zeytinde rekolteyi ikiye katlamak

Ayvalık Belediyesi´nde hedef: Zeytinde rekolteyi ikiye katlamak

Ayvalık Belediyesi, mülkiyetindeki zeytinlik alanlarında budama, sürme ve gübreleme çalışmalarını başlattı.

Ayvalık Belediyesi, mülkiyetindeki zeytinlik alanlarında budama, sürme ve gübreleme çalışmalarını başlattı.
Geçtiğimiz yıl zeytin hasat döneminde elde edilen 5 ton zeytinyağının S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi aracılığıyla satışını gerçekleştiren Ayvalık Belediyesi, mülkiyetindeki zeytinlik alanlarda budama, sürme ve gübreleme çalışmaları devam ediyor.
Önümüzdeki hasat döneminde üretimi iki katına çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ?Belediyenin öz kaynaklarını verimli kullanacağımız konusunda verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Yedi yıldır bakımları yapılamayan zeytin ağaçlarından 5 ton zeytinyağı elde edildi. Bu yıl sezon öncesi tüm bakımlar ve gübreleme işleri tamamlandı. Zeytin hasat dönemindeki hedefimiz geçtiğimiz yılın rekoltesini ikiye katlamak.? dedi.
Geçtiğimiz yıl Ayvalık Belediyesi tarihinde ilk defa zeytinliklerin hasadının kendi ekiplerince yapıldığını hatırlatan Başkan Ergin, elde edilen zeytinyağlarının S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi´nde satışa sunulduğunu ve çok büyük ilgi gördüğünü söyledi.
6 bin adet zeytin ağacının ağırlıklı olarak kırsal mahallelerde yer aldığını ve bakımlarının Park ve Bahçeler Müdürlüğü´nce yapıldığını belirten Başkan Ergin, ?Göreve gelmeden Ayvalık halkının parası Ayvalık Belediyesi kasasına girecek sözünü vermiştik. Bunun meyvelerini almaya başladık. Kendimize ait zeytinliklerden, kendi emeğimizle doğal zeytinyağı üretiyor, halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ayvalık Belediyesi´ne bu hizmetin çok yakıştığını düşünüyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli