Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Jandarma, çevreyi kirletene acımadı

Jandarma, çevreyi kirletene acımadı

Jandarma, çevreyi kirleten şahıs hakkında yasal işlem başlattı.

Jandarma, çevreyi kirleten şahıs hakkında yasal işlem başlattı.
Balıkesir´de çevreyi kirleten bir şahıs jandarma tarafından tespit edilerek hakkında yasal işlem uygulandı.
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca icra edilen "Önleyici Kolluk Faaliyetleri" esnasında; Altıeylül ilçesi Kabaklı ve Dereçiftlik mahalleleri arasında bulunan Orta Tepe mevkiindeki merada üç ayrı yere atık kimyasal madde (kuru toz boya) döküldüğü tespit edildi. Anılan yerde yapılan incelemeler sonucunda, atık kimyasal maddelerin taşınmış olduğu çuvalların üzerinde Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren ??.Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. etiketlerinin olduğu görülerek bu etiketler üzerinde yazılı olan barkot numaraları okundu.
Kocaeli Gebze Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren ??.Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile irtibata geçilerek meraya dökülen atık kimyasal maddelerin taşınmasında kullanılan çuvallar üzerinde yazılı olan barkot numaraları bildirilerek bu ürünlerin nereye satışının yapıldığı sorularak, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren ??. Ticaret ve Sanayi A.Ş.ne satışının yapıldığı öğrenildi.
Elde edilen bilgi doğrultusunda yapılan araştırma sonucunda, Altıeylül ilçesi Kabaklı ve Dereçiftlik mahalleleri arasında bulunan Orta Tepe mevkiindeki meraya üç ayrı yere üç traktör römorku atık kimyasal maddenin (kuru toz boya) Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren ??. Ticaret ve Sanayi A.Ş.´de depo sorumlusu olarak görev yapan C.K. isimli şüpheli tarafından kendisine ait traktör ile getirilerek döküldüğü bilgisine ulaşıldı. Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´ne bilgi verilerek meraya dökülen atık kimyasal maddelerden numune alınması ve atık kimyasal maddelerin meradan kaldırılması gerçekleştirilirken, adli makamların talimatıyla bu olayla ilgili olarak C.K. isimli şüpheli hakkında "Çevrenin Kasten Kirletilmesi" suçundan yasal işlem başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı