Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

´Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı´ diyerek dolandırdı

´Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı´ diyerek dolandırdı

?Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı´ diyerek 3 kişiyi dolandıran 2 zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

?Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı´ diyerek 3 kişiyi dolandıran 2 zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtarak FETÖ soruşturması bahanesiyle 3 kişinin 4.665 Euro ile 146 bin lirasını dolandırdığı ve evden hırsızlık yaptığı öne sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre; Gönen ilçesinde yaşayan E.Ç. isimli şahıs polise ev telefonundan kendilerini polis olarak tanıtan şahısların "Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı" diyerek kendisinden sözde soruşturmanın aydınlatılması bahanesiyle 5 adet burma bilezik, 15 adet küçük altın,1 adet baklava kordon, 2 adet altın zincir, 1 adet altın yüzük, 1 adet altın saati (ziynet eşyalarının piyasa değeri 90.000 TL) alarak evden ayrıldığı ihbarında bulundu. Şikayet polise çok geç intikal etmesine rağmen, polisin titiz ve hızlı çalışması sonucu şüphelilerin görüntülerine, kimliklerine ve kaçış istikametleri bilgilerine ulaşıldı. Şüpheli şahısların tespit edilip yakalanmasına yönelik polis ekiplerince yapılan çalışmada Bursa iline gittiği anlaşılan A.B. (21) ve M.E. (21) isimli şahıslar polis ekiplerince yakalanarak Gönen ilçesine getirildi.
A.B. ve M.E.´nin, E.Ç. adlı şahsın dışında 6 Mart´ta Bursa´da yaşayan 2 müştekinin de 4.665 Euro ile 56 bin 600 lirasını dolandırıcılık yöntemiyle aldıkları belirlendi.
A.B. ve M.E. isimli şahısların üzerinde yapılan aramada şahsı dolandırarak almış oldukları tüm ziynet eşyaları ele geçirilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli