Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sema Gür, Trafiği bisikletliler değil otolar tıkıyor

Sema Gür, Trafiği bisikletliler değil otolar tıkıyor

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizatörü Sema Gür, trafiği bisikletlilerin değil, iki adım mesafeye otolarıyla gidenlerin tıkadığı açıkladı.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizatörü Sema Gür, trafiği bisikletlilerin değil, iki adım mesafeye otolarıyla gidenlerin tıkadığı açıkladı.
Bandırma ilçesinde düzenlenen bir etkinliğe katılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu´nun yaratıcısı ve organizatörü Sema Gür, trafiği iki adım yere arabayla giden insanların tıkadığını ifade etti.
Arabalarını bırakıp, bisiklet kullanmaya teşvik edersek, belediyeler de bizi destekler bisiklet yolu yaparsa, daha çok insanın bisiklete bineceğini o zaman arabaların yavaş yavaş trafikten çekilmeye başlayacağını, hayallerinin bu olduğunu ifade eden Gür, şunları aktardı: ?Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 2013 yılında İzmir´de başladı. Bu bir kadın etkinliği ve daha çok kadının bisiklete binmesi için yapılan gönüllü kadınların organize ettiği bir etkinlik. Yıllar içerisinde çok farklı kadınlar, farklı şehirlerde bana ulaşarak izde bisiklete binmek istiyoruz. Daha çok kadın bisiklete binsin istiyoruz diyerek bizlere eşlik ettikleri para geçmeyen, ticari olmayan, siyasi olmayan bir taban hareketidir. Bu etkinlik yaklaşık 120 şehirde yapılacak. 14 ülkeye yayıldı. Çok gururluyuz 120 şehre yayılacağını inanın hiç düşünmemiştim. Ben beş kişi katılır zannederken şu an bizi izleyen 20 bin kişi var. Biz 22 Eylül Pazar günü tüm dünya ile beraber toplam 120 şehirde eş zamanlı eş zamanlı yaklaşık 20 bin kadın aynı anda bisiklete bineceğiz. Ben artık ulaşım aracı olarak bisikleti kullanıyorum. Ben bir kişi olarak, arabamı bırakarak trafikten çekildim. Bir kişiyi daha kandırabilirsem ne kadar çok kişiyi kandırabilirsek o kadar insan artık arabaya binmemeye başlayacak trafikte rahatlayacak. Aslında trafiği biz tıkamıyoruz. Trafiği iki adım yere arabayla giden insan tıkıyor. Biz ne kadar çok arabayı azaltırsak, bisiklet kullanmaya teşvik edersek, belediyeler de bizi destekler bisiklet yolu yaparsa, daha çok insan bisiklete biner, o zaman arabalar yavaş yavaş trafikten çekilmeye başlar, hayalimiz bu.?
Bandırma Organizatörü iki çocuk annesi Aysen Uçar´da, bisiklete binmesini bilmeyen kadınlara her hafta ders verdiklerini bildirdi.
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli