Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Namık Havutça, ?Benim için asla vazgeçilmeyecek değer CHP´dir?

Namık Havutça, ?Benim için asla vazgeçilmeyecek değer CHP´dir?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24, 25 ve 26´ıncı dönem Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, ?Partimden asla vazgeçmem? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 24, 25 ve 26´ıncı dönem Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, ?Partimden asla vazgeçmem? dedi.
Havutça, şu açıklamayı yaptı:
?Sayın İnce´nn ve Milletvekillerinin istifası İle devam eden süreci yakından takip ediyorum. Muharrem Bey´in Memleket PARTİSİ kurma hazırlığında olduğu, CHP yönetimine yaptığı itirazları ve çalışmalar içinde bulunduğu öteden beri hepimizin malumudur. Muharrem Bey, CHP ile yollarını ayırdı, keşke istifa etmese, bir diyalog kurulabilse ve istifa süreci önlenebilseydi ve partimizde hep birlikte mücadeleye devam etseydi. Ama anlaşılan bu olmadı. Geçmişte TBMM´de 8 yıl omuz omuza mücadele ettiğimiz, yakın çalışma içinde bulunduğum Muharrem Bey´in istifa etmesine üzüldüm. Hayırlı olsun, bu onun tercihi.
Ülkemizin yeni savrulduğu bu siyasal sistemde ittifaklar oluşturmak, iktidar olmak için geniş bir mutabakat kurmak gerektiği açıktır. Bu durumda sol ve demokratik değerleri öne çıkaran herkesin etnik ve inanç kökenini ayırmaksızın oyunu ve desteğini almak için de ilkesel ve demokratik bir zeminde uzlaşmak da zorunlu, başka yolla iktidar ufukta yoktur ki bu İstanbul seçimlerinde denenmiş ve başarılı olmuştur. Şu anda biz İYİ Parti, SP ve diğerleri ile yüzde elli ARTI biri aşmaya çalışan bir cephe öngörüyorsak ki öyle olmalı, kendi PARTİMİZDE de küçük fikri farklılıklarımızı bir kenara bırakarak önümüzdeki seçime bu anlayış İle hazırlanmalıyız.
CHP?nin ALTIOK ilkelerine ve ATATÜRK devrimlerine SARSILMAZ bağlılığımla mücadeleye devam edeceğim. Biz ATATÜRK evlatları, CHP?nin ilkelerini hayata geçirmek için sonuna kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bizler fikirlerimizin yüzde 80´inde ortaklaşırken yüzde 5,10 farklı düşünme birbirimizden ayrışma nedeni olmamalıdır, Faşizm sopayı eline aldığında, 12 Eylül darbesi ile iktidarı ele geçiren faşist dikta rejiminin biz TÖBDER üyelerini, solcuları ve Atatürkçüleri devrimci öğretmen, birlik dayanışmacı öğretmen, Atatürkçü öğretmen vs diye ayırmadı. Hepimizin üzerinden silindir gibi ezdi geçti. Gerçek işte bu kadar yalındır. İşte BOĞAZİÇİ öğrencilerine yapılan muamele hepimizin gözü önünde. MİLLETVEKİLİ arkadaşların istifası ve başka parti arayışları bence doğru değildir. Partimiz içinde de birlik, bütünlük anlayış birliği için ALTIOK´un gerçek ruhuna uygun politikalarıyla TÜRKİYE´NİN güvencesidir. Bazı arkadaşlarımızın öne çıkardığı milliyetçilik okunun da, benim de daha çok hoşuma giden ?devrimcilik oku´nun da BİZİM olduğu gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Milliyetçilik okunu öne çıkaranlar nasıl halkçılık ve devrimcilik okunu da benimsiyor ise devrimcilik okunu öne çıkaranlar, milliyetçilik okunun da CHP ?nin ALTIOK ?undan birisi olduğunu hepimiz biliyoruz. İktidar 50 artı birden geçiyor. Boğaziçi´ndeki faşizm kapımıza doğru geliyor. Öğrenciler, profesör unvanı taşıyan mafya bozuntusu tipler tarafından tehdit ediliyor. Şu aşamada güçlerin ayrışma değil bütünleşme zamanı olduğuna inanıyorum. O zaman Nazım´a kulak verelim:
?Daha gün o gün değil, derlenip dürülmesin bayraklar.
Dinleyin, duyduğunuz çakalların ulumasıdır.
Safları sıklaştırın çocuklar,
Bu kavga faşizme karşı, bu kavga hürriyet kavgasıdır.?
Bugün için yapılması gereken özgürlük ve demokrasi, hak hukuk ve adalet yanlılarının anayasamızın ilk üç maddesi temelinde bir arada bir DEMOKRATİK TÜRKİYE mücadelesinde, Kuvay-i Milliye ruhuyla yan yana gelebilmesidir.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false