Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Büyük Önder Atatürk ebediyete intikalinin 77. yılında Bandırmada törenlerle anıldı

Büyük Önder Atatürk ebediyete intikalinin 77. yılında Bandırmada törenlerle anıldı

Kaymakam Sonel: ?Güçlü olacaksınız ki güzel işler yapacaksınız ve her 10 Kasım´larda Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü andığımızda demeliyiz ki; biz işte bunları yaptık. Siz bakmayın herkes konuşur. Öyle liderler kolay doğmaz.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı´nda yapıldı. Çelenk sunumunun ardından saat 09;05´te Sivil savunma sirenine, tüm deniz taşıtlarının iştirakiyle Ulu Önder Atatürk anısına iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımız ile bayrağımız yarıya indirildi.
Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene Kaymakam Tuncay Sonel, Milletvekilleri Sema Kırcı, Mehmet Tüm, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Adalet Komisyonu Başkanı Abdullah Köksal askeri ve mülki erkan ile vatandalar katıldı.
İkinci anma töreni Barış Manço Kültür Merkezi´da yapıldı.
Büyük Önder Atatürk´ün ebediyete intikalinin 77.yıl dönümü nedeniyle Bandırma´da Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programı büyük alkış aldı.
Törende günü anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı okul müdürü Zerrin Eraydın yaptı. Eraydın, ?´Mustafa Kemal Atatürk vatanına ve ulusuna çok yüce duygularla bağlı vatan savunmasını her şeyin üzerinde tutan millet sevgisi tutku derecesinde olan, yaşarken ve öldükten sonra da maddi ve manevi tüm varlığını ulusuna adayan bir devlet adamı ve komutandı´´ dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Tuncay Sonel, duygularını şöyle dile getirdi: ?´10 Kasımlar bir köy çocuğu olarak bana, kasımpatılarını ve hüznü hatırlatıyor. Ama şunu bilirdik ki; Bu memleket kolay kazanılmadı, bu bayrak bu ezanlar, bu topraklar kolay vatan edilmedi. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz, şükranla, sevgiyle özlemle yad ediyoruz. Gençlere hitap eden Kaymakam Sonel, Hakikaten güçlü bir devletimiz var. Sizlere her bir imkanı sunuyor. Aileniz ve öğretmenleriniz sizlere her imkanı sunuyor. Kendinizi geliştireceksiniz. Bilgili olacaksınız, güçlü olacaksınız. Güçlü olacaksınız ki güzel işler yapacaksınız ve her 10 Kasımlarda Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ü andığımızda demeliyiz ki; biz işte bunları yaptık. Siz bakmayın herkes konuşur. Öyle liderler kolay doğmaz. ?´ dedi.
Törene Kaymakam Tuncay Sonel, Milletvekili Mehmet Tüm Belediye Başkanı Dursun Mirza Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mustafa Rüştü Çelenk Kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, daire müdürleri gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Barış Manço Kültür Merkezi´ndeki törende Atatürk Sevgisi konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol ve gaziler tarafından verildi.
Anma töreni, Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Müdürlüğü´nce hazırlanan, Meral Mıhçıoğlu ve Ayhan Delioğlu isimli öğretmenlerin sunduğu programla sona erdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli