Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Fırat Lisesi öğrencileri Bocce Kulübünü sevdi

Balıkesir Fırat Lisesi öğrencileri Bocce Kulübünü sevdi

Balıkesir Özel Fırat Koleji öğrencilerine sene başında tanıtımı milli sporcular tarafından Bocce Kulübü'nü, okulun hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri çok sevdi.

Balıkesir Özel Fırat Koleji öğrencilerine sene başında tanıtımı milli sporcular tarafından Bocce Kulübü’nü, okulun hem ilkokul hem de ortaokul öğrencileri çok sevdi.
Kurdukları takımlarla, hem hafta içi hem de sonu düzenli çalışan sporcular kendilerini yetiştirip maçlara girmek ve aynı zamanda ileride milli sporcu olmak istiyor.
Anadolu`da doğan, tüm dünyada sevilen ve özellikle Avrupa’da çok yaygın bir spor olan Bocce, 5 bin yıllık geçmişe dayanıyor. Bocce, her yaştan insanın kolayca oynayabileceği bir oyun olup, zeka ve stratejiye dayanan oyun olup dikkati geliştiriyor ve eklemleri güçlendiriyor.
Bocce oyunuyla ilgili bilgi veren sosyal kulüplerden sorumlu müdür yardımcısı İsmail İnan “Bocce’de amaç, attığınız-yuvarladığınız toplarınızın hedef topa yakın olmasını sağlamak. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor, 13 puan alan oyuncu oyunu yani maçı kazanıyor.” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli