Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Asa, Sarı'yı iddialarını kanıtlamaya davet etti

Asa, Sarı

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa yaptığı açıklamada, Sarı'yı kendisi hakkında yaptığı iddiaları kanıtladığı takdirde başkanlıktan istifa etme sözü verdi.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa yaptığı açıklamada, Sarı’yı kendisi hakkında yaptığı iddiaları kanıtladığı takdirde başkanlıktan istifa etme sözü verdi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ve 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak, seçim çalışmaları için ilçemiz Süzgün Kafe ve Sedef Kafede zeytin üreticileriyle bir araya geldi.

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, 28 Şubat 2015 tarihinde yapılacak Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçimli genel kurulunda adaylardan Hüseyin Sarı`nın kendisi hakkında yaptığı çeşitli iddiaları ispatlamasını istedi.

Sarı’nın kendisi hakkındaki iddiaları ispatladığı takdirde Başkanlık görevinden istifa edeceğini söyleyen Asa "Benim hakkımda Sayın Sarı iddialarda bulunuyormuş. Bunları ispatlasın bugün Yönetim Kurulu Başkanlık görevinden istifa edeceğim. Fakat ispatlayamadığı takdirde kendisinin Erdek Belediye Başkanlığı görevinden istifasını bekliyorum.” diye konuştu.

Asa, üreticilere hitaben yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Marmarabirliğe bağlı 8 kooperatif arasında sadece Erdek Kooperatifinde kızıl zeytini siyah zeytin olarak alınmadığını söylüyorsun bu gerçekten zavallıca atılmış bir yalandır. Kooperatifçilikte böyle bir eylem söz konusu olamaz buda zaten senin Kooperatifçiliğe ne kadar uzak bir anlayışta olduğunu gösteriyor. Sarı`nın sosyal paylaşım sitesinde ve yerel basında yayınlamış olduğu Marmarabiliğe ait bilançolar bir suçtur. Ticari sır nitelikte olan belgeler yayımlanamaz. 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu`nun 25.maddesine ve TCK 5237 sayılı Kanunu`nun 239.maddesine göre suç işlemiştir. Bu konuda Marmarabirlik olarak kendisine suç duyurusunda bulunacağız. Bizlerin bir usulsüzlüğünü biliyorsa buyursun Savcılığa suç duyurusunda bulunsun hesabını veremeyeceğimiz hiç bir konu yok.”

Asa: “Recep Eren’in kooperatif başkanı olduğu 2007 yılında Sarı’nın ortağı olduğu mimarlık şirketine en yüksek bedelle proje işi verilmiş”

Asa, konuşmasında Recep Eren’in Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanlığı yaptığı 2007 yılında, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yeni depolarına ait projesinin çizilmesi için açılan ihalede yaşananları da üreticilerle paylaştı.

Asa, konu hakkında şu bilgiyi verdi:

“2007 yılında yeni depoların projesi çizilmek için yapılan ihalede başka şirketler 36.000 TL teklif verirken Hüseyin Sarı’nın kendisine ait Tasarı Mimarlık Şirketinin 123.900 TL`ye bu proje nasıl çizilmiştir?

Benim bildiğim en düşük teklif veren ihaleyi alır en yüksek değil! Dönemin Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Recep Eren kendisine yol mu vermiştir? Soruyorum.

Asa’dan sonra söz alan Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Sarı, Marmarabirlik Erdek Sıkma Yağ Fabrikasının borcu olduğunu ve bu borcu kapatmak için kredi çekildiğini söylüyor. Yağ fabrikamızın bir lira borcu yoktur. Bu fabrikanın yapımı sırasında da kuruş kredi kullanılmamıştır. Fakat aldığımız makineler pahalı olduğu için banka bizlere kefil olmuştur. Şu an o fabrika 5000 ortağın kendi malıdır. Sarı`nın böyle iddiaları ortaya atarak rant peşinde koşmasını çok zavallı buluyor ve kınıyorum. Ortaklarımızın böyle oyunlara gelmeyeceğini huzurun ve istikrarın devam edeceğine inancım sonsuzdur."

Haber:Tuncay ERTAN



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false