Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Bostancı´dan, Bandırma sahiline Engelsiz Yaşam Merkezi sözü

Bostancı´dan, Bandırma sahiline Engelsiz Yaşam Merkezi sözü

AK Parti Bandırma Belediye Başkan adayı Alp Bostancı, sahile Engelsiz Yaşam Merkezi yapmayı planladıklarını söyledi.

AK Parti Bandırma Belediye Başkan adayı Alp Bostancı, sahile Engelsiz Yaşam Merkezi yapmayı planladıklarını söyledi.
AK Parti Bandırma Belediye Başkan Adayı Alp Bostancı, 10 Şubat Pazar günü kahvaltıda otistik ve down sendromlu çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.
Özel Eğitim gören çocuklar ve aileleri ile kahvaltıda bir araya gelen Alp Bostancı, ailelerin sıkıntılarını dinledi.
Bostancı, ?Otizm bir hastalık değil farklılıktır. Bu çocuklarımız inanılmaz ilgiye muhtaç. İçlerinde doğal bir yetenek var. Özel eğitim merkezlerimizde çocuklarımızı eğiterek, resim, işaret ve benzeri yollarla iletişim kurma becerilerini geliştirip topluma kazandırmalıyız? şeklinde konuştu.
Bostancı, konuşmasına şöyle devam etti: ?Hepinizin dertlerini tek tek biliyorum. 4,5 yıl önce Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile birlikte Bandırma´ya şuan Hacıyusuf Mahallesinde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi Projesini tamamladık. Ancak Engelsiz Yaşam Merkezimiz artık ilçemize yeterli değil. Özellikle yaşları belli bir noktadan sonra Rehberlik Araştırma Merkezinden gereken raporu alamayıp, özel eğitim kurumlarında eğitilemeyen çocuklarımızı da düşünmemiz, onları da eğitmemiz gerekiyor. Eskiden kıl çadırın olduğu bölgeye Engelsiz Yaşam Merkezi kurmayı düşünüyoruz. Bu Engelsiz Yaşam Merkezi ile birlikte RAM´dan rapor alamamış tüm çocuklarımıza kol kanat gereceğiz. Bu Yaşam Merkezimizde tüm çocuklarımızın yeteneklerine göre eğitim vermeyi planlıyoruz. Kimi çocuğumuz orada resim yaparken kimi çocuğumuz piyano öğrenecek, enstrüman çalacak. Bu proje ile ilgili her türlü araştırmayı yaptık, aileler ile görüştük, fikirlerini, önerilerini aldık ve raporumuzu hazırladık. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz ile ortak bir şekilde bu projemizi hayata geçiriyoruz. Amacımız özel eğitimli bu çocuklarımızı toplumun çalışan mekanizmasının içine yerleştirmek.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false