Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

366 adet imarlı tapu düzenlenen tören ile teslim edildi.

 366 adet imarlı tapu düzenlenen tören ile teslim edildi.

Edremit ilçesinde 15 yıldır kanayan bir yaraya dönüşen Tuzcumurat ve Hekimzade Mahallesi´nde ki imar uygulaması işlemleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından çözüme kavuşturulurken, hak sahiplerine 366 adet imarlı tapu düzenlenen tören ile tesl

Edremit ilçesinde 15 yıldır kanayan bir yaraya dönüşen Tuzcumurat ve Hekimzade Mahallesi´nde ki imar uygulaması işlemleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından çözüme kavuşturulurken, hak sahiplerine 366 adet imarlı tapu düzenlenen tören ile teslim edildi.
Edremit Belediyesi tarafından 2005 yılından bu yana bölgenin kanayan yarası olan, Tuzcumurat ve Hekimzade Mahalleleri´ni kapsayan bölgedeki imar uygulaması işlemi tamamlandı.
Uygulamadaki aksaklıklar nedeniyle mahkeme tarafından 2008 yılında iptal edilen ve o günden bugüne dek bölgede ki hak sahibi vatandaşlar için kanayan bir yara olarak devam eden ve çözüme ulaştırılamayan sorun Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın girişimleri ve ilgili birimlerin çalışması sonucunda çözüme ulaştırıldı.
Belediye Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen tapu teslim töreninde konuşan Başkan Saka, "Yaklaşık 70 hektarlık bir alanı uygulamaya sokarak, düzenleme ortaklık payı adı altında kamuya ayrılan kısımlardan sonra 366 adet imarlı arsa tapuyu sahiplerine teslim ettik. Yaptığımız bu uygulamanın sonucunda 1 adet ilköğretim alanı, 1 adet sağlık alanı, 1 adet karakol alanı, 1 adet resmi kurum alanı, 1 adet eğitim tesis alanı ve 1 adet ibadet alanını bölgemize kazandırmış olduk." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı