Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

KOSGEB´ten esnafa % 10 faiz destekli kredi

KOSGEB´ten esnafa % 10 faiz destekli kredi

KOSGEB, Girişimcilik Destek Programı´ndan yararlanarak işletmesini açmış faal firmalar ile Ar-Ge girişimcilerine 50 bin TL´ye kadar finansman desteği sağlıyor. Balıkesir´de bu şartları sağlayan 650 civarında işletmeler başvurularının ilk adımını anlaşmalı

KOSGEB, Girişimcilik Destek Programı´ndan yararlanarak işletmesini açmış faal firmalar ile Ar-Ge girişimcilerine 50 bin TL´ye kadar finansman desteği sağlıyor. Balıkesir´de bu şartları sağlayan 650 civarında işletmeler başvurularının ilk adımını anlaşmalı bankalar yapabilecekler.
KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Deniz Timurçin ile Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Genel Sekreteri Hüseyin Saran KOSGEB´in % 10 faiz destekli kredisi hakkında açıklama yaptı.
KOSGEB´in Girişimcilik Destek Programı desteği ile işini kurmuş faal işletmelere İşletme ve Makine Teçhizat Kredisi için 50 Bin TL´ye kadar kredinin 10 puanlık faiz tutarını KOSGEB´in karşılayacağını belirten KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Deniz Timurçin destekler hakkında bilgi verdi.
KOSGEB´in yeni finansman desteği, KOBİ´lerin finansmana daha kolay erişebilmesi ve kullanılan devlet imkanları ile daha fazla katma değer yaratması amacıyla kurgulandığını belirten KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Deniz Timurçin ?Yeni desteğe göre işletmeler, KOSGEB´in anlaşmalı olduğu 10 bankadan kredi kullanacak. Bu kredinin yıllık faiz veya kâr payı tutarlarının önemli bir bölümü KOSGEB tarafından karşılanacak. KOSGEB desteği ile işini kurmuş faal işletmeler, 50 bin TL´ye kadar işletme kredisi veya makine teçhizat kredisi alabilecek. Bu kredinin faizinin 10 puanını KOSGEB karşılayacak. Girişimciler, 12 aylık vadede sadece anapara ve 3.75 puanlık faiz ödemesi yapacak. Limitler 3 yıl süreyle geçerli olacak, işletme üç yıl içerisinde üst limiti aşmadan desteği istediği zaman kullanabilecek.? dedi.
Timurçin, 50.000 lira İşletme Kredisinin 12 ay vadesine uygulanan % 13,75´lik faiz tutarının % 10´unu KOSGEB karşılayacağını belirterek ?Yine İşletme Kredisinde; 18 ay vadesine uygulanan % 14,00´lük faiz tutarının % 10´unu KOSGEB karşılayacak. Örneğin işletmesi için işletme kredisine anlaşmaları bankalara 50.000 lira için 18 ay vade için başvuran işletmeye KOSGEB, faiz oranının % 10´unu karşılayacak. İşletme böylece anapara olan 50.000 lira ve +4,00 faiz oranı ile aldığı krediyi 18 ayda geri ödeyecek? diye konuştu.
Makine Teçhizat Kredisi için başvuracak işletmeler için KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Deniz Timurçin şu bilgileri verdi: ?KOSGEB´in Girişimcilik Destek Programı desteği ile işini kurmuş faal işletmelerMakine Teçhizat Kredisi için 50 Bin TL´ye kadar kredi için bankaların faiz oranı 12 ay için % 13,75, 18 ay için % 14,00, 24 ay için % 14, 25, 30 ay için % 14,50, 36 ay için ise % 14,75. Bu faiz oranlarında KOSGEB´in desteği faiz oranının % 10´u. Örneğin işletmesi için makine teçhizat kredisine anlaşmaları bankalara 50.000 lira için 30 ay vade için başvuran işletmeye KOSGEB, faiz oranının % 10´unu karşılayacak. İşletme böylece anapara olan 50.000 lira ve +4,50 faiz oranı ile aldığı krediyi 30 ayda geri ödeyecek.?
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Genel Sekreteri Hüseyin Saran, Balıkesir´de KOSGEB´in Girişimcilik Destek Programı´ndan yararlanarak işletmesini açmış faal firma sayısının yaklaşık 650 civarında olduğunu belirterek ?KOSGEB´in Girişimcilik Destek Programı desteğinden yararlanarak işini kurmuş faal işletmeler, 50 bin TL´ye kadar işletme kredisi veya makine teçhizat kredisi alabilecek. Balıkesir´de bu işletmeler önce anlaşmalı bankalara başvurarak bu krediden yararlanmaları gerekiyor? diyerek şartları tutan işletmeleri bu krediden faydalanmalarının firmaların lehine bir uygulama olduğunu önemle belirtti.
Başvuruların yapılacağı bankalar ise şöyle: Akbank, Halk Bankası, Denizbank, İş Bankası, KuveytTürk Katılım Bankası, Vakıflar Bankası, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli