Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Tosun´dan Bandırma´ya bakış

Başkan Tosun´dan Bandırma´ya bakış

Belediye Başkanı Tolga Tosun: ?Hizmet için mülk satışımız kaçınılmaz gözüküyor?

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, ?Artık sıra söz verdiğimiz yatırımlara geldi? dedi.
Göreve gelir gelmez uygulamaya başladıkları tasarruf önlemlerinin belediye kasasına çok olumlu yansıdığına dikkat çeken Tosun, şunları söyledi:
?Önümüzdeki dönemde Bandırma´ya iki kreş, bir eğitim destek evi kazandıracağız. Bu kreşlerden biri 100. Yıl Mahallesi ile 600 Evler Mahallesi´nin kesiştiği noktada 150 öğrencili olacak. Diğerini ise 100 öğrenci kapasiteli olarak Levent Mahallesi´nde yapacağız. Yine 300 öğrenci kapasiteli bir de eğitim destek evi yapacağız.?
TATLISU´YA ENGELLİ KAMPI VE BUTİK OTEL
Erdek sınırları içinde bulunan Tatlısu´da bulunup, yıllardır kullanılmayan Bandırma Belediyesi´ne ait yaz kampını yeniden yaşama geçireceklerini belirten Tosun, ?Burasını genellikle engelli vatandaşlarımızın kamp yapmasına uygun duruma dönüştüreceğiz. Ayrıca yanına bir de butik otel yapacağız? dedi.
Belediyede fazla mesai ücretlerini kaldırarak 300 bin liralık tasarruf sağladıklarına işaret eden Tosun, belediyeye son olarak 4 kamyon, bir kepçe ve 2 kamyonet aldıklarını, bir asfalt plenti tesisi kuracaklarını da açıkladı.
FESTİVALİ HAZİRAN AYINA ÇEKECEĞİZ
?Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali?ni bu yıl yerel seçimler nedeniyle eylül ayında yapmak zorunda kaldıklarına dikkati çeken Tosun, şöyle konuştu:
?Eylül ayında yaptığımız festival, ekim ayında gerçekleştirilen ?Kitap Günleri´ne hem zaman bırakmadı, hem de ekonomik durumumuzun yetersizliği buna engel oldu. Önümüzdeki yıl, festivalimizin daha önce olduğu gibi yine haziran ayına çekeceğiz. ?Kitap Günleri´ni de yapacağız. Bu yıl yağlı güreşleri de yapmadık. Çünkü bir günlük bu güreşlerin geçen yılki maliyeti 260 bin liraydı. Bu güreşlerin devam edip etmemesi için görüşüp karar vereceğiz.?
YENİ KAFELER YAPILACAK
Bandırma´ya, Paşabayır Mahallesi´ndeki ?Çamlık Kafe? ve merkezdeki ?Sanat Kafe? gibi yeni kafeler kazandıracaklarına işaret eden Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, şu bilgiyi verdi:
?Bu yeni kafeleri Sunullah, İhsaniye, 100. Yıl ve Levent mahallelerine yapmayı planlıyoruz. Bu kafelerin bulunduğu yerlere çocuk parkları da yapacağız. Bu
parklar, kumlu olacak. Bu arada çinçukuru projesini de yaşama geçirmek için girişimlerimiz olacak.?
İKİ KAVŞAK GELİYOR
Bandırma´ya iki kavşak da yapmayı planladıklarını belirten Tosun, ?Bu kavşaklar, birinci imar yolu sokağı ile Hapy Center arkasında olacak? dedi.
MÜLK SATIŞI YAPACAĞIZ
Bandırma´ya yeni yatırımların gelmesi için kaynağa ihtiyaç duyduklarının da altını çizen Tosun, ?Bunların gerçekleşmesi için belediye mülklerinin satışı da kaçınılmaz gözüküyor? diye konuştu.
İLÇE BAŞKANLIĞI SEÇİMİ
CHP Bandırma ilçe kongresi ile ilgili düşüncesini de açıklayan Tosun, şunları söyledi:
?Partimizin güçlü bir ilçe başkanı ve yönetim kuruluna kavuşmasını istemem çok doğaldır. Bu konuda taraf olmadım ve olmayacağım. Peki, şu anda ilçe başkanlığı için Hüseyin Bahar´dan başka aday var mı? Kendisini CHP´li gören herkesin, muhalif tavırlar yerine partimizin daha da güçlenmesi için sağduyulu bir şekilde hareket etmesi gerekir.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli