Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Müftü Eser´den Mevlit Kandili mesajı

Müftü Eser´den Mevlit Kandili mesajı

Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, Mevlit Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Erdek İlçe Müftüsü Adem Eser, Mevlit Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Müftü Eser, yayımladığı mesajında; Peygamberimiz Hz. Muhammed´in (s.a.v) Miladi 571 senesinde, 11 Rebiulevvel´i 12 Rebiulevvel´e bağlayan gece Mekke şehrinde dünyaya gelmesi ve bu tarihin miladi olarak 8 Kasım´a denk gelmesi münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu haftanın Mevlid-i Nebi Haftası olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Eser, mesajını şöyle sürdürdü: ?Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa´nın dünyaya gelişinin yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetler, dualar ve çeşitli etkinliklerle geçecek. Peygamberimizin doğum gününü yaşamak onu düşünmeye fırsat vermesini sağlar. Onun düşünülmesi mirasının hatırlanmasını sağlayacaktır. O miras elimizde, evimizde ve gönlümüzdeki Kur´andır. Ayrıca varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Kur´an Hz. Peygamberin bıraktığı en büyük mirastır. O okunur, emirleri yapılır, yasaklarından kaçınılırsa, insanlık arasındaki kavga şiddet bırakılır. Kin, öfke ve haset terk edilir. Herkes hayatı veren ve hesabını alacak olan Allah´ı düşünerek işini yapar, sorumluluğunu kazanırsa işte öyle bir hayat peygamberin hayatı olur öyle peygamberin ümmeti olunur, huzurlu ve mutlu insanlık böylece doğar. Peygamberler sultanının, dünyaya teşriflerinin yıl dönümünün ülkemiz, milletimiz ve ümmeti Muhammed için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla´dan niyaz ediyorum.?
Mevlit Kandili dolayısıyla müftülük olarak düzenlenen program hakkında da bilgi veren Müftü Eser, ?Gece dolayısıyla İlçemiz Merkez Piri Reis Camiinde ve Merkez Hacı Ömer (Çarşı) Camiinde 8 Kasım 2019 Cuma (bugün) akşam ile yatsı namazı arasında gece münasebetiyle program icra edilecektir. Bayan, erkek tüm Erdek halkı davetlidir.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Mehmet Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı