Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

?50 Peynirli Şehir Balıkesir´ isimli kitabın lansmanı gerçekleştirildi

?50 Peynirli Şehir Balıkesir´ isimli kitabın lansmanı gerçekleştirildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Neşe Biber Aksoy ve Berin Bal Onur´un 2016 yılında kaleme aldığı dünyanın en iyisi unvanına sahip olan ?50 Peynirli Şehir Balıkesir? kitabının lansmanı Sındırgı Kışla Müze Han Otel´de görkemli bir şekilde g

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin katkılarıyla Neşe Biber Aksoy ve Berin Bal Onur´un 2016 yılında kaleme aldığı dünyanın en iyisi unvanına sahip olan ?50 Peynirli Şehir Balıkesir? kitabının lansmanı Sındırgı Kışla Müze Han Otel´de görkemli bir şekilde gerçekleştirildi.
Gastronomi dünyasının en seçkin etkinliklerinden ?Gourmand Cookbook Award´da peynir ve süt kategorisinde 12 finalist arasından birinci seçilerek alanında dünyanın en iyisi unvanına sahip olan ?50 Peynirli Şehir Balıkesir? kitabının lansmanı Sındırgı Kışla Müze Han Butik Otel´de yapıldı.
2016 yılında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının katkılarıyla yazarlar Neşe Aksoy Biber ile Berrin Bal Onur´un kaleme aldığı kitabın lansmanına gastronomi dünyasından birçok isim katıldı.
Balıkesir´in tanıtımı için oldukça önemli olan lansmana, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz ve diğer protokol üyeleriyle vatandaşlar katıldı.
Balıkesir´in peynirinin güzelliğinin farkında olduklarını fakat böyle bir tanıtımın akıllarından geçmediğini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?Biz kendi kendimize yetiyoruz, satmada da sıkıntı çekmiyoruz. Satma derdiniz olmayınca reklam arayışında da olmuyorsunuz. Ama Edip Başkanım zamanında iki hanımefendi gelerek bizim farkına varamadığımız şeyleri bizlere gösterdiler. Neşe ve Berrin Hanımı kutluyorum, Sındırgı´da varmış biz bunu anladık yoksa her gün köylü pazarında satılan şeylerdi bunlar. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız çok iyi çalıştı. Balıkesir´in kültürel anlamda şimdiye kadar yapılmış en güzel projesi oldu bana göre. Böyle bir lansmanın Sındırgı´da yapılması bizim için ayrı bir onur kaynağı bundan dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz´a sonsuz teşekkürler ediyorum.? dedi.
Lansmana tanıklık etmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ?Ülkenin tüm bölgelerinde çalıştım, Balıkesir´deki peynirin lezzetini başka hiçbir şehirde görmedim. Büyükşehir Belediyesi peynirleri tanıtmak için Berin ve Neşe Hanım ile yola çıkıp böyle güzel bir ürünü oluşturdular. Hak ettikleri ödülü de aldılar. Bundan sonrası için de hep birlikte başta kurum ve kuruluşlar olmak üzere tüm dünyaya hep birlikte tanıtalım, tattıralım. Bu şehrin güzel insanlarının ürettiği bu değerleri dünyaya sunacağız bu kitap bu işin başlangıcı.? dedi.
Kitabın yazarlarından Neşe Aksoy Biber kitapla ilgili yaptıkları çalışmalardan bahsederek ?Ne mutlu bize sizlerin bu nadide ürünlerini, Balıkesir´in güler yüzlü hanımlarının, şahane üreticilerinin, köylerinde kasabalarında peynire hayat veren ustaların elinden bu özel lezzetleri önce tatma ardından sizlerle paylaşma ve şimdi dünyaya duyurma şansına sahip olduk.? dedi.
Kitabın bir diğer yazarı Berrin Bal Onur, Balıkesir´in süt ürünleri ve peynir üretimi konusunda müthiş bir şehir olduğunun altını çizdi.
Konuşmasına, iki hanımefendinin yaptıkları çalışmaya değer verip bu çalışmayı başlatan kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a öngörüsünden dolayı teşekkür ederek başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ?Bu projenin nasıl gittiğiyle alakalı zaten süreçleri takip ettik. Emeğinize sağlık Neşe Hanım ve Berrin Hanıma çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten şimdiye kadar biriktirdikleri Know-How´ı Balıkesir´de zirveye ulaştırdılar ve dünyanın yarıştığı bir yerde bizim ürünlerimize verdikleri değerle ödül alarak bizleri de onurlandırdılar. ?50 Peynirli Şehir Balıkesir´ bu şehre çok yakıştı.? diye konuştu.
Lansman sonunda kitabın yazarları Neşe Biber Aksoy ve Berrin Bal Onur´la bir araya gelen AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Gökçe Uygur ve Pakize Mutlu Aydemir bu gururu Balıkesir´e yaşatan yazarlara teşekkür etti. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı