Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Atatürk Ölümünün 81. yılında Bandırma´da anıldı

Atatürk Ölümünün 81. yılında Bandırma´da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında Bandırma´da törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81. yılında Bandırma´da törenlerle anıldı.
Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törene Kaymakam Günhan Yazar, Belediye Başkanı Tolga Tosun, Garnizon ve 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Oğuz Okuyucu, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, protokol üyeleri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulmasının ardından saatler 09.05´ gösterdiğinde siren sesinin duyulmasıyla adeta hayat durdu. 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı´nın okunması ile buradaki tören sona erdi.
İkinci tören Barış Manço Kültür Merkezi´nde Bandırma Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi´nin hazırladığı programla devam etti.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Zerrin Eraydın yaptı.
Türk ulusunun O´nu sadece 10 Kasım´larda değil her an yaşamakta ve kalbinde yaşatmakta olduğunu söyleyen Eraydın, şöyle konuştu: ?Bugün O´nu anmak için sıradan bir gün değil, Bugün Karalar bağlama günü değil. Bugün O´nu daha iyi anlamak, O´nu takip edebilmek, O´nun gibi ileri görüşlü bir vatansever olabilme günü. O´nun aziz hatırası önünde ulusça saygı ve minnetle eğildiğimiz bugün O´nun gençliğe armağan ettiği Cumhuriyet ve bağımsızlığı daha yukarılara taşımak, ilke ve hedeflerine daha çok sahip çıkmak günüdür. Atatürk gibi insanlar, bir nesil için doğmadıkları gibi, belli bir devre için de doğmazlar, onlar önderlikleriyle yüzyıllarca milletlerin tarihlerinde hüküm sürecek insanlardır. Büyük insanlar her millete her zaman nasip olmazlar. Ne mutlu bizlere ki çağımızda o deha Türk Milletine nasip olmuştur.?
Konuşmanın ardından, ?Atatürk´ü anlamak ve yaşatmak, Atatürk Sevgisi´ konulu okullararası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri dağıtıldı.
Program, şiir ve şarkı dinletisi ile sona erdi.
Haber: Ahmet Pesen



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli