Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek tozdan geçilmiyor

Erdek tozdan geçilmiyor

Doğalgaz çalışmaları ilçeyi toza boğdu.

Erdek´te doğalgaz hattı nedeniyle açılan çukurların kapatılmamasından vatandaşlar isyan ediyor.

Doğalgaz şirketinin cadde ve sokaklarda kazdığı çukurların toprakla kapatılmasının ardından araçların geçiş sırasında tozdan şikayet eden vatandaşlar, kapı pencerelerini açamaz, çamaşırlarını asamaz hale geldiklerinden yakındı.

Erdek´te kazılmadık cadde ve sokak bırakılmazken, ortaya çıkan terk edilmiş kent görüntüsü vatandaşı isyan ettiriyor.

Bir mahallede kazılan çukurların kapatılmadan diğer mahalleye geçildiğini söyleyen vatandaşlar, çalışma sisteminin yanlış olduğunu savundu.

Kazı çalışmalarını yürüten şirket çalışanlarının, açılan çukurları toprak ile kapattığını, belediyenin ise sökülen taşları kapatmak için bir çaba harcamadığını dile getiren vatandaşlar, ?Üzeri toprakla kapatılan yerlerden araçlar geçtiğinde mahalle tozdan dumandan geçilmiyor. Toz, topraktan dışarıya çıkamaz olduk. Çamaşırlarımızı asamıyoruz, ?Kaz üstünü toprakla kapat git´ anlayışıyla çalışma olmaz. İşyerlerimizin haline bakın tozdan gözükmez oldu. Çocuklarımız toz yutmaktan her gün öksürüyor. Bu çağdışı çalışma sistemine yetkililerin bir çözüm bulması gerekiyor. Belediye bu konuda vurdumduymaz davranıyor. Erdek sokakları şuan perişan durumda, ivedi bir şekilde toprakla kapatılan çukurların eski haline dönüştürülmesi bekleniyor. Erdek İtfaiyesi Grup Amirliği´ne bağlı görevliler arazözler eşliğinde ilçede belirli cadde ve sokaklarda yıkama çalışmalarını gerçekleştirse bir nebze olsa tozun kalkması engellenir. Ama bizim yöneticilerimiz nedense hizmet vermek niyetinde olmayıp koltuklarını ısıtma derdinde. Sağlığımızı olumsuz yönde etkileyen bu toz bulutuna yetkililerden acil çözüm bekliyoruz." diye konuştular.

Diğer yandan araç sürücüleri de kapatılmayan çukurlar nedeniyle araçlarında ciddi masraflı hasarlar oluşmasından dolayı dertli.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı