Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Büyükşehir Belediyesi´nden Erdek´e ayak oyunları!

 Büyükşehir Belediyesi´nden Erdek´e ayak oyunları!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Erdek´e TIR garajı yaptığını duyurdu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Erdek´e TIR garajı yaptığını duyurdu. 

TIR garajı ilçenin kent içi trafiğinde yaşanan soruna çözüm olacakmış, anlayacağınız trafik rahatlayacakmış! 

Ben bu iddiaya katılmıyorum, hatta bu garajın şehir içi trafiğini daha da zora sokacağını iddia ediyorum. 

Şöyle bir düşünün; Erdek Limanı´na gelen TIR´lar bu otoparkta bekletiliyor. Gemi saati geliyor ve burada bekletilen TIR´lar, Hükümet Caddesi üzerinden feribot iskelesine ulaşmak için aynı anda kent içi trafiğine MATKAP gibi dalıyor! 

Hükümet Caddesi´nin kapasitesi zaten belli. Nasıl olacak da bu trafik rahatlayacak? 

Bunu anlamak zor, kaldı ki bu yol üzerinde bir hastane olduğunu Büyükşehir´in başarılı bürokratları galiba unuttu. 

Allah göstermesin, böyle bir tıkanıklık durumunda 112 Acil ambulans hastaneye nasıl ulaşabilecek? 

Diğer bir konu ise Erdek´in girişinden başlayarak insanları zorlarmışcasına ?otoparka giriniz?, ?fiş alınız?, ?liman girişidir? yazan tabelaları da saçma buluyorum doğrusu. Yani TIR sürücüleri bu otoparka girmek zorunda mı?  Kazandığı 3 kuruş paraya göz mü diktiniz? 

TIR, Erdek Limanı´na geliyor, liman girişinden geri çevriliyor ve boş olan limana gemi saati gelmediği için alınmıyor. Deniyor ki kendisine, ?Erdek girişinde otoparkımız var, oraya park edebilirsiniz.? Onlarca TIR´ın bu şekilde geri dönüş yaptığında da Hükümet Caddesi yine kilit! 

Bu otopark işinin Erdekliye bir yararı olduğunu düşünmüyorum. Ama başkalarına yararı nedir bilemem.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek için hizmette hep kolaya kaçıyor. Kalıcı, nezih bir otogar yapması gerekirken, geliyor, minyatür, geçici bir otogar yapıyor Erdek´e. 

Ya da limanı şehir içinden taşıyacağına, gidiyor olmadık yere TIR garajı yapıyor. Sonra da bu yaptıklarını hizmet diye sunuyor, tabii yerseniz! 

Örneğin burada yapılan otoparkı Büyükşehir Belediyesi mi işletiyor? Buradan toplanan gelir Erdek´e mi harcanıyor? Yoksa müşteri garantili otopark birilerine mi verildi? 

Erdek kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor. 

Yine diğer bir konu da şu: Mevcut otogara araç yıkama tesisi yapılacakmış. Burada zaten araç yıkama yeri vardı, orasını bitirdin, çay ocağı, büfe vardı onu bitirdin. Kamyon garajı vardı orasını bitirdin. Umumi tuvalet vardı onu da bitirdin. 

Allah aşkına, sizin Erdek´le ne gibi bir sorununuz var? Çıkın açıklayın biz de öğrenmiş oluruz. 

Yok ettiğin yerlerin yerine yapılan yeni işletmelerin hangilerini eski işleticilerine verdin? Bu insanlar taş mı yiyecek? 

Büyükşehir Belediyesi´nin ilçemiz esnafına verdiği zararı bugüne kadar kimse vermemişti. Demek ki, Büyükşehir statüsü denen yönetim uygulaması böyle bir şeymiş! 

Allah, Erdek´i Büyükşehir Belediyesi´nin bundan sonraki hizmetlerinden(!) korusun.



Erdekli Sulo
18.08.2020 01:16:44
Yazınız cok dogru. Sozum ona Erdek´i sevdiklerini ve düsündüklerini söyleyen Erdek Sevdalısı Ak Partili büyüklerimiz neredeler? Devekusu gibi baslarını kuma gömmekten vazgecme zamanıdır artık. Sandık yine vatandasın önüne gelecek. Hangi yüzle oy isteyecekler. Heyyy Hey!!!

Reha Uluçay
18.08.2020 14:13:53
Erdek belediyesi ile sorunları olabilir ama halka ve kamyonculara eziyet etmek sonunda bunu yapanlara fena dönecek. Zaten bence liman başka yere taşınmalı.

ışık aktaş
18.08.2020 20:22:58
otogar konteynir şeklinde yapılmış bari önlerinede gölgelik yapılsaymış ,güneşte yağmurda herkes açıkta--kamil koç ufacık bilet gişesi,bavul koyacak bekliyecek yer yok,gar bekleme salonunda 2 kanape var ,dar ve havasız--inş BŞBB eksiklerini tamamlar

ışık aktaş
18.08.2020 20:33:02
Erdek öğretmen evi sağlam göründüğü halde kapı,camları sökülerek atıl hale getirildi ve o bölgenin ,değerini kabetmesine sebep oldu--harabe halinde, gece karanlık,yazık oldu--kiralanan yer uzak olduğu için öğretmenlerin tek toplanma yeride kalmadı---yazık--Erdekte yıkılanın yerine yenisi gelmiyor---PTT kampı ne satıldı ,ne yapıldı bir harabede orası

ışık aktaş
18.08.2020 21:26:35
Erdekte çay bahçeleri deneme tahtası oldu--plaj girişinde 3 cü yer,hem masraf ,hem yıkım enkazı,merkezdeki çay bahçeleri de 3 senede yapıldı,kışın oturacak yer yok--kurbağalı dümdüz oldu-- sahil BBŞB AİT İmiş ,Erdeğe faydası yok zararı var sadece--17 sene önce yazlık aldığımızda ne kadar canlıydı ,konserler ,türkü barlar,şimdi 2,3 müzikli yer kaldı,gençler kesinlikle gelmiyor,ölü şehir oldu--eşsiz doğa güzelliğide olmasa kimse gelmeyecek--sahilde soyunma kabini yok,plaja girişte tuvaletler duşlar,zabıta kapalı-uzaktan gelenler ne yapıyor,bu ne ilgisizlık--bu sene olumlu şey ,faytonların kalkması ve doğal gazın gelmesi olmuş,fakat yollar, olan tozu ,çamurunla kalmış

ışık aktaş
18.08.2020 21:37:43
Erdekte olumlu şeylerden biri ,maske kontrolu,çok sık yetkililer tarafından denetleniyor,çay bahçelerinde karton bardak bence uygun--plaj girişinden çuğraya elektirikli araç eskiden olduğu gibi şart,hem açık havada ,hem kısa mesafe--hatta faytonların yerine şehir içindede dolmuş gibi açık ,üstü tenteli ,8 kişilik 2 elek,araç konulsa yazlık yere yakışır.Erdeğe çok çalışkan ,yapıcı .toparlayıcı,bir Belediye başkanı gerekiyor,ank,ist,esk gibi

gürcan yayıkçı
19.08.2020 08:36:52
Yıllardır kamyonlar için Edincik altına liman yapılacağı ve Erdek in şehir içi kamyon trafiğinden kurtulacağı söylendi nerede o iskele gören var mı? Yazın turizmin canlılığından Erdek in şehir içinin trafiğinin nasıl kitlendiğini araç park yeri bulmanın zorluğunu herkez bilir ama vatandaşımıza bir çözüm sunulmaz.

  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli