Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hac Kura sonuçları açıklandı

 Hac Kura sonuçları açıklandı

2 Mart 2016 günü Diyanet İşleri Başkanlığında çekilen kurada hacca gidecek hacı adayları belirlendi.

2 Mart 2016 günü Diyanet İşleri Başkanlığında çekilen kurada hacca gidecek hacı adayları belirlendi. 

İlçemizden 393 hacı adayının ön kayıt yaptırdığı kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı´nın resmi internet sitesinden açıklandı.
Hacı adayları tarafından merakla beklenen kura sonucu hacı olmaya hak kazananların 7-18 Mart tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

2016 yılında hacca gidecek Hacı adayları kura ile belirlenirken, ilçemizden çekilen kurada 134 kişinin kutsal topraklara gitmeye hak kazandıkları öğrenildi.
Çekilen kurada kutsal topraklara gitmeye hak kazananların, Hac kesin kayıtları 7 Mart - 18 Mart tarihleri arasında yapılacak. Kesin Kayıt hakkı elde edenler kayıt belgelerini internetten alırken, kayıt belgesi ile birlikte ilgili bankaya giderek hac ücretini yatıracaklar. Kurada ismi belirlenen hacı adaylarımızın Diyanet ile hacca gitmek isteyenlerin "Kesin Kayıt Belgesi ve Ücretlerini Yatırdığını Gösterir Banka Dekontu? ile 07 Mart - 18 Mart Tarihleri arasında kayıtları için Balıkesir İl Müftülüğüne başvurarak kesin kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.
Şirketle Hacca gitmek isteyen vatandaşlar ise şirkete giderek kayıtlarını yaptırabilecekler.
Erdek İlçe Müftülüğü´nden yapılan açıklamada; ilçemizden 2016 yılı için, Normal Tip 113, Müstakil tip 20, Otel Tip 1 olmak üzere toplam 134 vatandaşımızın yeni kayıt yaptırdığı, daha önceki yıllar da dahil olmak üzere (Normal¬ Müstakil ve Otel Tip) ilçemizden kuraya girecek toplam hacı adayı sayısı ise 393 olarak kaydedildi.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Kura sonuçları açıklandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı