Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Jandarma operasyonlarına devam ediyor

 Jandarma operasyonlarına devam ediyor

Hırsızlar kamera kayıtlarında

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca "Hırsızlık" olaylarına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda;Altıeylül ilçesi Çayırhisar mahallesinde bir işyerinin deposundan 350 metre antigron bakır kablo çalınması olayı ile ilgili yapılan araştırma ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda olay şüphelisi B.S. ile çalınan kabloyu satın alan ve hurdacılık yapan A.O. yakalanırken, B.S. hakkında "Hırsızlık", A.O. hakkında ise "Hırsızlık Malı Satın Almak" suçundan yasal işlem yapıldı.
Ayvalık ilçesi Sahilkent mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinden; 15 litre zeytin yağı ve 3 koli silikon (inşaat malzemesi) çalınması olayı ile ilgili yapılan araştırma ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda olay şüphelisi A.T.B. yakalandı.
Ayvalık ilçesi Altınova mahallesinde; Plaka Tanıma Sisteminde çalıntı kaydı olduğu tespit edilen bir araç yakalanmış olup, olayla ilgili şüpheliler A.D. ve E.C. hakkında yasal işlem yapılarak, çalıntı kaydı olan araç, sahibi S.D.ye teslim edildi.
Edremit ilçesi Zeytinli mahallesinde kurulan semt pazarında; bir şahsın üzerinden 5400 TL parayı çalarak kaçmaya çalışan şüpheliler S.A. ve T.A. bölgede görevlendirilen sivil ekipler tarafından suçüstü yakalanarak çalınan 5400 TL para mağdur İ.A.ya teslim edilmiş olup, Adlî makamlara sevk edilen şüphelilerden T.A. tutuklanarak Havran Kapalı Cezaevine teslim edildi.
Edremit ilçesi Altınoluk mahallesinde bir araçtan; araç teybinin ve 1 adet cep telefonunun çalınması olayı ile ilgili yapılan araştırmalar sonucunda olay şüphelisi C.D. Edremit ilçesi Altınoluk-İskele mahallesinde hurda bir minibüsün içerisinde saklanırken suç eşyaları ile birlikte yakayı ele verdi.
Gömeç ilçesi Karaağaç mahallesi Dışgemiyatağı mevkiinde; denize giren üç şahsın plaj çantalarının çalınması olayı ile ilgili yapılan istihbarî çalışma, araştırma ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda olay şüphelilerinin A.E., Ö.U., E.Ö., C.Ö., D.E. ve D.E. oldukları tespit edilmiş olup, şüphelileri yakalama çalışmaları devam ediyor.
Karesi ilçesi Yeniköy mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinden; 600 TL para çalan şüpheli M.M. yapılan araştırma ve istihbarî çalışmalar sonucunda yakalanarak hakkında yasal işlem yapılmış olup, çalınan 600 TL para mağdur E.B.ye teslim edildi.
Karesi ilçesi Yaylabayır mahallesi İlkokulunun güvenlik kameralarına zarar veren ve bilgisayar hard diskini çalan şüpheliler S.S. ve H.B. yapılan istihbarî çalışmalar ve araştırmalar sonucunda yakalanarak haklarında yasal işlem başlatıldı.
Manyas ilçesi Kızıksa mahallesinde faaliyet gösteren bir fabrikanın; hurdalık bölümünde bulunan hurdaları çalan Ö.E. ve D.E. isimli şüpheliler hakkında yasal işlem uygulandı.
Marmara ilçesi Avşa mahallesinde; Y.T. isimli şahsın kendisine ait aracının çalındığını beyan ederek müracaatta bulunması üzerine, araç bulunarak sahibi Y.T. ye teslim edilmiş olup, şüpheli M.A.T. hakkında yasal işlem yapıldı.
Sındırgı ilçesi Yusufçamı mahallesinde bir akaryakıt istasyonu inşaatından; hilti, matkap ve elektrik kablolarını çalan şüpheli M.E. ve İ.T. suçüstü yakalanmış olup, adlî makamlara sevk edilen şüphelilerden M.E tutuklanarak Sındırgı Kapalı Cezaevine teslim edildi.
Susurluk ilçesi Kepekler mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinin; hurdalık bölümünden hurda çalınması olayı ile ilgili yapılan araştırma ve kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda olay şüphelisinin H.A. olduğu tespit edilmiş olup, yapılan takip sonucu şüpheli H.A. Susurluk ilçesi Beyköy mahallesinde yakalanmış ve çıkarıldığı Adlî makamlarca tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevine teslim edildi.
Susurluk ilçesi Sultançayır mahallesinde faaliyet gösteren bir tesiste çalışan A.Ş. nin cep telefonunun çalınması olayı ile ilgili olarak yapılan araştırma ve kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda olay şüphelisinin Cezayir uyruklu A.S.B. olduğu tespit edilmiş olup, şüpheli A.S.B. suç eşyası ile birlikte Manisa ili Akhisar ilçesi Gelenbe mahallesinde yakalandı. Bu olaylarla ilgili olarak Adli makamlardan alınan talimatlar doğrultusunda A.D., E.C., C.D., Ö.E., D.E., M.M., S.A.,T.A., C.E.,T.G, E.K., H.A., M.A.T., A.T.B., B.S., A.O., M.E., İ.T., S.B., H.B., A.E., Ö.U., E.Ö., C.Ö., D.E., D.E. ve A.S.B. isimli şüpheliler hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false