Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

1 Aralık´tan itibaren zorunlu

1 Aralık´tan itibaren zorunlu

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin, kış lastiği kullanma zorunluluğunun 1 Aralık´ta başladığını söylerken, uymayana 885 TL ceza uygulanacağını açıkladı.

Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Aydın Tekin, 1 Aralık´tan itibaren başlayacak kış lastiği uygulaması hakkında açıklama yaptı.
1 Aralık´tan itibaren zorunlu kış lastiği takmamanın cezasının 885 TL olduğunu ifade eden Tekin "Ülkemizde şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari otomobillerin 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasındaki 4 aylık dönemde kış lastiği takması zorunlu. 1 Aralık´tan itibaren kış lastiği takmayan bu araçlara 885 TL ceza yazılacak. Bu ceza miktarı sadece Aralık ayı için geçerli. Kış lastiği takmamanın cezasının 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ise yeniden değerleme oranında % 22,5 artırılarak 1084 TL´ye çıkması bekleniyor. Zorunlu uygulamanın başlamasına kısa bir süre kala yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlarımız daha önceden kış lastiği takmalı." dedi.
Başkan Tekin, açıklamasının devamında şöyle konuştu: 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren 2020 yılı için belirlenecek miktar uygulanacak) idari para cezası uygulanacaktır. Yaklaşan kış mevsimi sebebiyle vatandaşlarımızın, soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmeleri maksadıyla, araçlarının kış bakımlarını yaptırmaları ve mevsim şartlarına uygun lastik kullanarak mağdur olmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Aralık itibaren zorunlu
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli