Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

1 milyon 500bin adet zeytine havadan ilaçlama

1 milyon 500bin adet zeytine havadan ilaçlama

Türkiye´de üretilen zeytinin önemli bir kısmının yetiştirildiği Güney Marmara Bölgesi´nde üreticilerin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmesi için ağaçlar zeytin sineğine karşı havadan ilaçlanıyor.


Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zeytin Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanı Süleyman Aksoy, yaptığı açıklamada, havadan ilaçlamanın üreticiye büyük kolaylıklar sağladığını ve zeytin ağaçlarına ciddi faydaları olduğunu söyledi.
-İlaçlama çalışmaları 2 gün sürecek
Aksoy ?Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği ve Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün yaptığı tespit ve kontrollerin sağladığı veriler neticesinde, bölgemizde zeytin sineği popülasyonunun yükseldiği dönemlerde uçakla mücadele çalışmaları yapmaktayız. Zeytin sineği mücadelesi, üreticinin kaynaklarına çok büyük değer kazandırmaktadır.?dedi. Bandırma, Erdek-Kapıdağ Yarımadası, Paşaliman ve Marmara Adalarında toplam 1 milyon 500 bin zeytin ağacının zeytin sineği zararlısına karşı havadan uçakla ilaçlamasının 2 günde tamamlanacağının altını çizen Aksoy, ilaçlanan alanı 68 bin dekar olarak açıkladı.
Haber : B. İLK?HABER



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli