Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kutlandı

Zalim Felek barağı 44. kez aldı

İlçemizde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı´nın 91. yılı kutlandı. Programda yer alan yüzme yarışları ve yağlı direk ilgi gördü.

İlk tören, 09.00´da, Liman Başkanı Cemal Yıldırım´ın, cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı.

İkinci tören, saat 17.00´de gerçekleşti. Buradaki törene Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Erdek Belediye Başkan Vekili Nimet Kalafat, Liman Başkanı Cemal Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ve AKP İlçe Başkanı Kemal Kayan da katıldı. Erdek balıkhane önü yat iskelesi ile çay bahçesi önüne çekilecek kulvarlar arasında yüzme yarışları ve iskelede kurulan yağlı direkten bayrak kapma yarışı ilgi gördü. Üst düzey protokolün, özel bir tekne ile denize açılarak Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk ve şehit denizcilerimizin anısına Liman Başkanlığı´nca hazırlanan çelengi bırakmasının ardından, yaş grup ve kategorilerine göre yüzme yarışlarına geçildi.

Yüzme yarışlarında ilk üç dereceyi şu kişiler elde etti:

YILDIZLAR 50 METRE SERBEST

1)Barlas Eriş

2)Baran Eriş

3)Arda Çaylak

GENÇLER 100 METRE SERBEST

1)Hayati Demirtok

2)Berk Eğritepe

3)Recep Zangal

BÜYÜKLER 100 METRE SERBEST

1)Bahattin Taner Özgün

2)Okan Gündüz

3)Kader Kan

YAĞLI DİREK YİNE MUSTAFA GÜL´ÜN

Bayramın geleneksel yarışması olan ?yağlı direkten bayrak kapma?ya yedi yarışmacı katıldı. Yağlı direkten bayrağı ?Erdek´te Zalim Felek? olarak bilinen Mustafa Gül, yine almayı başardı. Böylece Gül, 44. kez yarışmayı kazandı.



reha uluçay
1.07.2017 22:09:00
Modern Cumhuriyetimiz kurucusu Atamızın her konuda olduğu gibi denizciliğe gösterdiği değerin bir kutlaması olarak Kabotaj Bayramını kutlamamız güzel ama eskiden olduğu gibi daha gösterişli olmasını dileriz. Umarız Liman Başkanlığı ve Erdek belediyesi seneye daha kapsamlı bir kutlama hazırlarlar. Saygılarımla, Reha Uluçay

  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli