Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

10 Ocak´lar yeniden ?Basın Bayramı´na dönüşebilir

10 Ocak´lar yeniden ?Basın Bayramı´na dönüşebilir

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Genel Sekreteri Devrim Derin, ?Yerel gazeteci, fedakâr ve cefakâr gazetecilerdir? açıklamasında bulundu.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Genel Sekreteri Devrim Derin, ?Yerel gazeteci, fedakâr ve cefakâr gazetecilerdir? açıklamasında bulundu.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), tarafından yapılan açıklamada, basın emekçilerinin başkalarının hakları için verdiği mücadeleyi kendi haklarının iadesi ve korunması amacıyla verme başarısını göstermesi halinde 10 Ocak´ların yeniden "Basın Bayramı"na dönüşebileceği bildirildi.

BGC Genel Sekreteri Devrim Derin, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle yayınladığı mesajda, kendisinden çok şey beklenilen ve fakat kendisine hiçbir hak verilmeyen basın emekçilerine 55 yıl öncesinin örneğindeki gibi dayanışma çağrısı yaparken, kamuoyunu da fedakar ve cefakâr yerel medya ve çalışanlarına karşı daha saygılı davranmaya çağırdı.

Derin, çalışma yeri, zamanı belli olmayan ve fiilen tatil hakkı bulunmayan tek meslek sahibinin basın emekçileri olduğuna dikkat çekti. Yıpranan, yıpratılan ve herşeyin sorumlusu görülerek cezalandırılan gazetecilerin, ülkemizdeki çalışma koşullarının dünya standartlarının çok altında bulunduğunu hatırlattı.

Gazeteciler Cemiyeti´nin Devrim Derin imzasıyla yayınladığı 10 Ocak mesajı şöyle: ?10 Ocak vesilesiyle altını çizerek vurgulamak isteriz ki, örgütsüzlük, özgür gazetecilik içinde çok ciddi anlamda bir tehdittir.

Örgütlenme hakkını kullanamayan, sendika üyesi olmaktan çekinen, ürken ve yasal haklarının uygulanmasını bile talep edemeyen bir gazetecinin bırakın özgürlüğünden söz etmeyi, kamuoyu nezdinde itibarının da olamayacağı gerçeğini hatırlatmak isteriz. Başkalarının bayramlarını hep önde giderek kutlayan bizler, mesleğimiz, camiamız ve geleceğimizle ilgili konularda ihmalkâr davranmamalıyız. Başkaları için verdiğimiz mücadeleyi, kendi özgürlüğümüz yanında haklarımızın kazanımı noktasında da vermeyi bilmeli ve uygulamaya geçirmeliyiz. Bunun yolu ise, kutuplara ayrışmaktan, bölünüp parçalanmaktan, kişisel çıkarlar peşinde koşmaktan değil, örgütlü mücadeleden, mesleki konular üzerinde tek yürek tek ses olmaktan geçmektedir. Meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutlar, basın bayramını gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlerin ise örgütlü mücadele sonucu görülebileceğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.?

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli