Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

100 yıl sonra gelen İstiklal Madalyası

100 yıl sonra gelen İstiklal Madalyası

CHP’li Ahmet Akın’ın dedesi Ahmet Akın’a istiklal madalyası

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın dedesi Milis Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstiklal Madalyası ile onurlandırıldı. 
Balıkesir’in İstiklal Madalyası alması için mücadele veren CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın dedesi Ahmet Akın’a İstiklal Madalyası verildi. 
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, “Kuvayı Milliye’nin Başkenti Balıkesir’in evladı olarak, Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında canlarını hiçe sayarak vatan için, bayrak için özgürlük ve bağımsızlık için mücadele verenlerin torunları olarak göğsümüzde atan yüreğimizden daha büyük bir gurur taşıyoruz” dedi. 
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın dedesi Milis Ahmet Akın’a İstiklal Madalyası verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararda, “Akıncı Müfrezesi ile Milli Ordunun kuruluşundaki hizmetlerin karşılığı olarak, Balıkesir Gönen’li Milis Ahmet Akın’a İstiklal Madalyası verildi. İstiklal Madalyası Ahmet Akın’ın oğlu Ahmet Dursun Akın taltif edilecek.” ifadelerine yer verildi. 
Kuvayı Milliye'nin en güçlü, en kuvvetli halkası olan Balıkesir’in kahraman yiğitlerini minnet ve şükranla andığını dile getiren Ahmet Akın, dedesi Milis Ahmet Akın’a İstiklal Madalyası verilmesini şöyle değerlendirdi: “Balıkesirli hemşerilerim gibi Balıkesir’in yiğit evlatlarının torunları olmaktan gurur duyuyorum. Türk Milleti’nin emperyalizmin işgaline karşı gösterdiği vatanseverlik duygusu ile bu uğurda verdikleri mücadelenin bir neferi olan dedem Ahmet Akın, 17 yaşından 22 yaşına kadar işgallere karşı direnmiş, düzenli ordunun kurulması ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde vatan topraklarının işgalden temizlenmesinde Milli Mücadele Gazisi olarak canını vatanına siper etmiş.” 
Balıkesir’in evladı bir milletvekili olarak seçildiği günden beri Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi için mücadele ettiğini bir kez daha hatırlatan Akın “İstiklal Madalyası verilmesi için verdiğim Kanun Teklifi TBMM İçişleri Komisyonu’nda bekliyor. Bu teklif siyaset üstü bir çalışma ile TBMM’den kısa bir sürede geçebilir. Balıkesir hak ettiği İstiklal Madalyası’nı alabilir. Çünkü Milli Mücadele yıllarında Balıkesirliler ilk silahlı mücadeleyi başlatarak cepheler kurmuş, varını yoğunu vatan savunması için feda etmiş, seferber etmiş ve yüce Türk Milletinin haklı davasının bütün dünyaya duyurulmasını sağlamıştır. Balıkesir, Kuvayı Milliyesi, mutasarrıfı, belediye reisi, ilçe kaymakamları, aydını, subayı, din adamı, genci yaşlısı hep birlikte 5 kongre düzenlemiş ve 14 ay boyunca Ayvalık, Soma, Akhisar ve İvrindi cephelerinde mücadele ederek işgal ordusunu yıpratmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ilk kurşunu Ayvalık'ımızda, son kurşunu da Bandırma'mızda atılmıştır. Balıkesirliler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuruyla Samsun'a çıkışının ardından Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolun ilk harcını koyarak da Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli katkılar vermişlerdir. Balıkesirlilerin işgal karşısında gösterdiği vatanseverlik duygusu ve bu uğurda verdikleri mücadele de tarihte yerini almıştır. Balıkesir, yüz yıl önce yaktığı Kuvayı Milliye ateşinin İstiklal Madalyası gibi büyük bir sembolle onurlandırılmasını bekliyor. Balıkesir'e verilecek İstiklal Madalyası'yla şehit ve gazilerimize geç kalmış olan bir vefa borcunu ödemiş olacağız.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: sonra gelen İstiklal Madalyası
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı