Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

100. yılda Cumhuriyeti Nasıl Görüyorsun? yarışmasının 1.si Balıkesirden

100. yılda Cumhuriyeti Nasıl Görüyorsun? yarışmasının 1.si Balıkesirden

81 ilde 81 Yıldız Sporcu Projesi kapsamında düzenlenen 100. Yılda Cumhuriyeti Nasıl Görüyorsun konulu kompozisyon yarışmasında Balıkesir İl Müdürlüğüne bağlı Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde kalan Judo sporcusu Nazlıcan Kılıç 1.liğe layık görüldü.

81 ilde 81 Yıldız Sporcu Projesi kapsamında düzenlenen "100. Yılda Cumhuriyet`i Nasıl Görüyorsun" konulu kompozisyon yarışmasında Balıkesir İl Müdürlüğü`ne bağlı Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde kalan Judo sporcusu Nazlıcan Kılıç 1.liğe layık görüldü.
1 Haziran 2012`de Cumhurbaşkanı Eşi Sayın Hayrunnisa Gül`ün vereceği resepsiyonda Nazlıcan Kılıç yazmış olduğu kompozisyonu okuyacak.
Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, başarılı sporcuyu makamında kabul edip başarılarından dolayı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.
Nazlıcan Kılıç`a 1. lik getiren "Hayalimdeki Ülkem" başlıklı makalesi  Hayaller yaşatırmış ya insanı. Hayallerim var benim de. Bir genç olarak geleceğe ait düşlerim. Gözlerimi kapadığımda dudaklarıma tebessüm yerleştiren, gündüz bile gördüğüm rüyalarım.
Kendi adıma çoğu bunların. Çoğu da sevdiklerime, milletime, devletime, insanlığa ait.
Mutlu olsun herkes istiyorum. Acıyla ışıldamasın gözler, ürkek ürkek, korku dolu olmasın yürekler. `Ben` den önce `biz` olsun. Fedakârlık, yardım etme duygusu, sevgi, saygı insani değerler kuşatsın evleri, sokakları. Bencillik geri kalsın. Maddiyat haddini bilsin. Herkes `Yaratılanı hoş görsün Yaratandan ötürü` Kusurlar affedilsin. Kötü duygular yeşermesin bu topraklarda başka diyarlara göç etmek zorunda kalsın.
Ne güzel olurdu. Ah ne güzel olurdu. Nasrettin Hoca`nın kürküne değil ruhuna hürmet gösterildiği bir ülkede yaşamak. İnsanın şekline değil özüne itibar edildiği, düşüncelerin yargılanmadığı önyargının toprağın altına gömüldüğü bir Türkiye. Aylak aylak dolaşılmayan, sokaklarında bile kitap okunan, ilmi araştırmalarda zirvede bulunan bir ülkemizin olmasını kim istemez.
Analar ağlamasın isterdim sonra. Gençliğinin baharındaki evlatlarını göndermesinler kara toprağa. Tomurcuk gülleri soluvermesin koklayamadan. Kadına şiddet olmasın. Kül olacağına gül olsun o nazenin çiçekler. Dünya bir zindana dönmesin, düşündükleri hayat karabasan, sevdikleri adam Azrailleri olmasın.
Kimse kimseye zulmetmesin. Hz. Ömer adaleti sağlansın vatanın her sathında. Korkmasın devlet kapısına gidenler. Azarlanma korkusu yaşamasın. İnsanların korkusu yalnız Allah`tan, her insanın vicdanı kendi polisi olsun isterdim.
Şu minik yürek daha o kadar çok şey ister ki. Geleceğe güvenle bakmak, sınav stresiyle ruhi bozukluklar yaşamamak, bir sınavdan diğerine koşarken çocukluğunun ve gençliğinin ardından özlemle bakmamak da ister. Sayamadığım hayaller içinse ümitle yutkunmak ve beklemek düşer.
Bütün bunların güçlü bir Türkiye ile olacağının idrakindeyim. Bu yüzden kendim için değil sevdalısı olduğum vatanım için beklentim. En çok, en çok da istediğim muasır medeniyetler seviyesini aşmış, kendisine danışılan, yol gösterici, çözüm bulucu, içte ve dışta barışı sağlayan güçlü bir Türkiye. Bunu yaparken de arkasında kırık bir gönül bırakmamak için azami bir gayret gösteren canım ülkem. Neden olmasın?
Güçlü Türkiye ancak soy, sop, mezhep ayrılığı olmayan bir Türkiye`dir. Mevlana`nın dediği gibi `ister Mecusi ol, ister putperest ne olursan ol gel. İnsan ol yeter düşüncesiyle hareket etmiş bir Türkiye. O zaman hayalim gerçekleşir. O zaman güçlü bir Türkiye`nin mensubu olabilirim.
Bir hayalim var benim. Boş bir avuntu değil bu, hissediyorum. Gelecek bizim avuçlarımızın içinde şekilleniyor, seziyorum. Bunlar bir gün başarılacak, geçmişe hayretle bakılacak, biliyorum.
Ümitliyim, bekliyorum.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli