Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

113 kaçak göçmen denize açılamadan yakalandı

113 kaçak göçmen denize açılamadan yakalandı

Bir ihbarı değerlendiren jandarma, Yunanistan´a gitmek isteyen yabancı uyruklu şahısların, İstanbul-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir güzergahını kullanarak İzmir´e, oradan da deniz yoluyla Yunanistan´a geçmek üzere minibüslerle İstanbul ilinden yola çıktıklar

Bir ihbarı değerlendiren jandarma, Yunanistan´a gitmek isteyen yabancı uyruklu şahısların, İstanbul-Bursa-Balıkesir-Manisa-İzmir güzergahını kullanarak İzmir´e, oradan da deniz yoluyla Yunanistan´a geçmek üzere minibüslerle İstanbul ilinden yola çıktıkları bilgisi edindi.
Yapılan ihbar üzerine Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince sabaha karşı Balıkesir İzmir karayolunda yapılan kontrol sonucunda tespit edilen şüpheli 4 minibüs durdurulurken araçların içinde 19´u bayan, 5´i çocuk olmak üzere 81 Afganistan, 26 Pakistan, 4 Mynmar ve 2 İran uyruklu, toplam 113 kaçak göçmen yakalandı.
Yabancı uyruklu şahısları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmak üzere şüpheli araçların şoförlüğünü yapan A.G., M.Ş.O., E.K. ve C.T. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alındı.
Yabancı uyruklu 113 şahıs ise işlemlerinin tamamlanmasını müteakip Balıkesir Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edilecekleri bildirildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli