Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

13. Ayvalık Kültür Sanat Günleri çok farklı kutlanacak

13. Ayvalık Kültür Sanat Günleri çok farklı kutlanacak

13. Ayvalık Kültür Sanat Günleri Festivali 21-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu seneki festivalde Ayvalık, birbirinden değerleri sanatçıları ağırlayacak.

13. Ayvalık Kültür Sanat Günleri Festivali 21-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Bu seneki festivalde Ayvalık, birbirinden değerleri sanatçıları ağırlayacak.
Kültür Sanat Günleri´nde bu yıl sekiz farklı mekânda on yedi farklı etkinlik özenle hazırlandı. Sanat yelpazesini bu yıl da geniş tutan Ayvalık Belediyesi, müzikten edebiyata, söyleşiden resim ve fotoğraf sergilerine, tiyatrodan, dans gösterimlerine, atölye çalışmalarından, panellere kadar birçok etkinliği sanatseverlerin beğenisine sunacak. Bu yılki etkinlerde de farklı kültürlerin bulunduğu Altınova ve Küçükköy bölgeleri de ön plana çıkacak. Festivalin sunuculuğunu ise, Tarihçi, Kamu Yönetimi Uzmanı ve Hitabet eğitmeni Gökhan Bayram üstlenecek.
Program, 21 Ağustos Pazartesi günü saat 16:30´da Ayvalık Muhabbet Sokağı´nda bulunan sanat galerisinde, Türk Edebiyatına büyük ölçüde yön veren toplumcu yazar ve şair Sabahattin Ali adına düzenlenen fotoğraf sergisi ile ardından yine aynı mekanda unutulmaz yazarın kızı Prof Dr. Filiz Ali, Şair Asuman Susam ve Türk akademisyen, yazar ve küratör, Sevengül Sönmez´in paneliyle başlayacak.
Bir yıl boyunca özenle hazırlanan organizasyonlarda, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Ünlü Ressam Muzaffer Akyol, Uygur Tiyatrosu, Mask Atölyesiyle Eylem Sürer, Yazar Doğan Hızlan, Yazar Ali Canip Olgunlu, Ses sanatçıları Aysun ? Ali Kocatepe, Ayvalıklı Fotoğraf Sanatçısı Önder Aksoy, Ünlü Müzisyen Doğan Canku´nun yanı sıra Ayvalık Müzik Derneği ve Ayvalık Belediyesi Mesut Duran Derneği, ve festivalin finalinde İzmir Marşı yorumuyla ülkemizi gururlandıran Sanatçı Haluk Levent Ayvalıklı sanatseverlerin beklentilerini farklı bir boyuta taşıyacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu