Bugün, 19 Mart 2024 Salı

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri başladı

14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri başladı

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından birlikte organize edilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri başladı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından birlikte organize edilen 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri başladı.
9 Mart – 16 Mart tarihleri arasında yapılması planlanan faaliyet programının ilk gününde Üç kurum yöneticisinin hafta ile ilgili konuşmalarının ardından yıllarca kullanılmış emektar tıp cihazlarının sergilendiği “Tıbbın Geçmişi Sergisi” açıldı.
Kurum yöneticilerinden Dr. Servet Kocaöz, Dr. Hasan Hocaoğlu ve Dr. Hakkı Özçoban, açılan anı defterine duygularını ifade eden yazılarını paylaştı.
Ardından, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi Türk Halk Müziği Korosu birbirinden güzel seslendirdiği türkülerle sağlık çalışanlarına duygusal anlar yaşattı.
14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinin 2. gününde üç kurumda görev yapan idareciler, sağlık çalışanları Tıp Bayramını kutlamak için Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, Balıkesir Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Altıeylül İlçe Sağlık Müdürlüğü, 112 İstasyonları ve Aile Sağlığı Merkezlerini ziyaret etti.
Etkinliklerin 3. gününde, ebediyete intikal eden sağlık çalışanlarının aziz ruhları için kurum bahçesinde lokma hayrı düzenlendi. Daha sonra düzenlenen törende meslek hayatında 30 yılını tamamlamış hekimlere “Onur Belgesi” takdim edildi.
Törende Burhaniye Devlet Hastanesi sağlık personelinden oluşan Şef Mazlum Çelebi yönetimindeki koro Türk Halk Müziğinden seçkin eserler seslendirerek sağlık çalışanlarına coşkulu anlar yaşatıldı.
Tıp Haftamızın 4. günün de ise Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kepsut yolunda “Sağlık Çalışanları Hatıra Ormanı” olarak tahsis edilen alana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hediye edilen fidanlar dikildi.
Tıp Bayramı etkinliği bugün saat 15:30 da Balıkesir Devlet Hastanesi’nde ve 16 Mart 2015 saat 15:00 da Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Kokteyl ve ayrıca 14 Mart 2015 saat 10:00 da Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni ile devam edecek.



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli