Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

15 Temmuz Şehidinin yakınlarına ?Devlet Övünç Madalyası? verildi

15 Temmuz Şehidinin yakınlarına ?Devlet Övünç Madalyası? verildi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimini protesto ederken Şehit olan Mahmut Eren´in yakınlarına "Devlet Övünç Madalyası" verdi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimini protesto ederken Şehit olan Mahmut Eren´in yakınlarına "Devlet Övünç Madalyası" verdi.
Valilik makamında düzenlenen programa, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milli Savunma Üniversitesi Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kınay ve Şehit yakınları katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, programda yaptığı konuşmasında, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizlere tevcih edeceğimiz bu madalya ve berat devletimizin ve milletimizin size duyduğu derin sevgi, saygı ve minnettarlığın bir nişanesidir. Bu vesile ile geçmişten günümüze üzerinde yaşadığımız bu toprakları bizlere vatan yapan aziz Şehitlerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, kıymetli Gazilerimize sağlık diliyor ve hepinize saygılar sunuyorum." dedi.
Balıkesirli hemşerileriyle birlikte darbecilere karşı kararlı duruş ortaya koyduklarını ifade eden Vali Yazıcı,"15 Temmuz darbe girişimi tarihe düşen kara bir leke. FETÖ ile ilgili bizim mücadelemiz bunların kökü kazınana kadar devam edecek. Bunları bitireceğiz. 15 Temmuz´da yaşadığımız başkaldırı ihanetinden sonra vatandaşlarımızın gösterdiği birlik ve beraberlik, bu fedakarlık her türlü takdirin üstündedir. 15 Temmuz Millî İrade Meydanı´nda vatandaşlarımızla birlikte nöbet tutmak bizler için büyük bir onurdu. 15 Temmuz gecesi sadece vatan sevgimizle çıktığımız Balıkesir sokaklarında halkımızın desteğiyle güvenlik güçlerimiz bu hainleri, teröristleri bertaraf etti. Bu hain darbe girişiminin başarısızlığa uğraması ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Balıkesir halkının da birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi ile mümkün olmuştur. Mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası Beratında, "Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilmiştir." ifadesi yer alıyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli