Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

16 Yeni Ambulans hizmete girdi

16 Yeni Ambulans hizmete girdi

Balıkesirde acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 16 adet tam donanımlı ambulans ile 1 adet UMKE aracı, Vali Rıza Akdemir Sergi Salonunda düzenlenen ve Vali Ahmet Turhan, AKP Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ve Tülay Babuşcu ile Sağl

Balıkesir`de acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 16 adet tam donanımlı ambulans ile 1 adet UMKE aracı, Vali Rıza Akdemir Sergi Salonunda düzenlenen ve Vali Ahmet Turhan, AKP Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur ve Tülay Babuşcu ile Sağlık Müdürlüğü personelinin katıldığı tören ile hizmete sunuldu.
Ambulans dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü M. Alp Akoğlan konuşmasında; "Sağlık Bakanlığı`nın Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında ilimizde sunulan, acil sağlık hizmetlerinin kalitesi ve standartları ile 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarının ve ambulans sayılarının arttırılması çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize ayrılan 2.000.000 lira değerindeki 2014 yılı ödeneğinden 10 adet tam donanımlı ambulans ile 1 adet UMKE aracı temin edilmiştir. Bunlara ilave olarak İl Sağlık Müdürlüğü döner sermayesinden 850.000 lira değerinde 6 adet tam donanımlı ambulans temin edilerek toplam 16 adet ambulans ve 1 adet UMKE aracı vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur" dedi.
Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur, "Balıkesir`de sağlık alanında memnuniyet verici gelişmeler yaşıyoruz. 2002 yılında 11 olan ambulans sayımızın 55`e yükselmesi, Tıp Fakültesi Hastanemizin açılması, Gönen Devlet Hastanemizin açılması, 850 Yataklı Şehir Hastanemizin temelinin atılması, Bigadiç, Dursunbey ve Ayvalık`taki hastane inşaatlarımızın devam ediyor olması ilimizi adeta bir sağlık üssü haline getiriyor" dedi.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`da, öncelikle 16 adet yeni ambulansın Balıkesir`e hayırlı olmasını diledi.
Son zamanlarda Balıkesir`e devrim niteliğinde yatırımlar gerçekleştirildiğine değinen Turhan, "Balıkesir bugüne kadar hep tarım, hayvancılık ve turizm şehri olarak bilinirdi. Bunlara ilave olarak sanayi şehri olması içinde çaba sarf ediyorduk ancak bundan sonra bu sıfatlara sağlığı da ilave ediyoruz. Ben şuna gönülden inanıyorum. Bundan sonra sadece il bazında ya da bölgesel anlamda değil uluslararası anlamda da sağlık alanında hizmet vereceğiz. İlimiz artık sağlık alanında Türkiye`nin sayıları illerinden birisi olacaktır. Sağlık hizmetleri büyük yatırımlar gerektiren hizmetler. Sağlık alanında gelişmiş ülkelerden daha iyi yerlerde halkımıza sağlık hizmeti veriyoruz. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. Bu yatırımların ve hizmetlerin gerçekleşmesinde başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Sağlık Bakanımıza ve emeği geçen herkese buradan gönülden teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Vali Ahmet Turhan, Balıkesir Milletvekilleri A. Edip Uğur ve Tülay Babuşçu tarafından anahtarlar teslim edilerek hizmete sunuldu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı