Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

17 Eylül Üniversitesi 4 yaşında

17 Eylül Üniversitesi 4 yaşında

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin 4. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
17 Eylül Üniversitesi´nin 23 Nisan 2015 tarihinde ?Geleceğe Açılan Köprü? sloganı ile kurulduğunu hatırlatan Rektör Özdemir ?Üniversitemizin 4. kuruluş yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.? dedi.
Özdemir, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Üniversitemizin eğitim anlayışı, gençliği ülkemizin ve insanlığın umuduna dönüştürmek üzerine şekillendirilmiş ve bunun için ihtiyaç duyulan adımlar atılmıştır. Tek yükü umut olan, bu umudu tüm yurda taşıyan ve umudun simgesine dönüşen Bandırma Vapuru´ndan ilham alarak belirlediğimiz eğitim felsefemizin nihai amacı da ülkemiz ve insanlık için umut olacak nesiller yetiştirmektir. Üniversitemiz, yaklaşık 300 akademik ve 250 idari personel olmak üzere toplamda yaklaşık 550 personeli, yaklaşık 12.000 kayıtlı öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Üniversite demek eğitim-öğretim ve araştırma demektir. Üniversitemizin uluslar arası çalışmaları kapsamında, ERASMUS+ ve Mevlana öğrenci değişim programları çerçevesinde, bugüne kadar 100 uluslararası anlaşma yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Farabi Öğrenci Değişim Programı çerçevesinde ise 77 üniversitede öğrencilerimiz burslu olarak öğrenim görme olanağına sahiptir. Bunların yanı sıra, üniversitemiz yine uluslar arası çalışmaları kapsamında, 30 ülkeden yaklaşık 500 civarında uluslararası öğrenciye de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, tüm fakültelerimizde sunduğumuz ?İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Uygulaması?ndan faydalanan öğrencilerimiz, İngilizce eğitimlerini ana dili İngilizce olan yabancı uyruklu akademisyenlerimizden alma imkanına sahiptirler. Öğrencilerimiz hem bireysel olarak hem de öğrenci toplulukları olarak uluslararası proje çalışmalarına katılmaları için desteklenmektedir. Mevcut durumda kültürel ve sportif faaliyetleri sürdüren 55 adet öğrenci topluluğumuz bulunmakta ve bunların sayısı her geçen gün artmaktadır. Üniversitemiz kütüphanesi 117 üniversite ve 70 kamu kurumu tarafından kullanılan, Türkiye´nin en geniş kapsamlı ve yaygın kütüphane otomasyon ve güvenlik sistemine sahiptir. 2.000 m²´lik bir alan üzerine kurulu, açılışını yeni yapmış olduğumuz, yeni ve modern çalışma ve sosyal donatı alanlarına sahip olan Prof. Dr. Sabahattin Zaim Merkez Kütüphanemiz, yalnızca Üniversitemiz için değil bölgemiz için de önemli bir bilgi merkezi hüviyeti taşımaktadır. Kütüphanemiz, Osmanlı Hariciye nezaretine ait 353 adet nadir eser, 48.377 adet basılı kitap, 5.000 adet basılı dergi, 338.735 adet elektronik kitap ve 29 adet veri tabanı ile 7/24 hizmet vermektedir. Üniversitemizde öğrenci başına düşen yayın sayısı 32.71´dir. Üniversitemizin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ebediyete intikal etmiş olanları rahmetle ve minnetle anıyor, 2023 Türkiye´sinde rol alacak ve 2071 Türkiye´sini inşa edecek nesilleri büyük bir özveriyle yetiştirmek arzusu ve başarılı yarınlar temennisiyle üniversitemizin 4. kuruluş yıldönümünü kutluyorum.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Eylül Üniversitesi yaşında
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli