Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

17 Eylül Üniversitesi´nde ?Deprem? konulu seminer

17 Eylül Üniversitesi´nde ?Deprem? konulu seminer

MARDIM projesi kapsamında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu´nda 22 Kasım Çarşamba günü (bugün) saat 14.30´da İlkyardım Arama ve Kurtarma topluluğu tarafından Marmara Bölgesi´nde deprem zararlarının azaltılması çalışması kapsamında

MARDIM projesi kapsamında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu´nda 22 Kasım Çarşamba günü (bugün) saat 14.30´da İlkyardım Arama ve Kurtarma topluluğu tarafından Marmara Bölgesi´nde deprem zararlarının azaltılması çalışması kapsamında seminer veriliyor. 

Bilindiği gibi; MARDIM projesi (Marmara Bölgesinde Deprem ve Tsunami Zararlarının Azaltılması ve Türkiye´de Afet Eğitimi Projesi) Japonya Deniz Yer Bilimleri ve Teknoloji Ajansı (JAMSTEC) ile Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) işbirliğiyle gerçekleştirilmekte olan bir proje.
Seminere konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Derem Araştırma Enstitüsü´nde görev yapan Dr. Doğan Kalafat ve Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Şubesi Genel Sekreteri Yoshinori Moriwaki katılıyor.
Bu proje kapsamında afet bilincini artırmak, Marmara bölgesinde yapılan son bilimsel çalışmalar hakkında bilgi vermek, Türkiye´de afet bilincini arttırmak amacıyla afet eğitim programlarını güncellemek, Japonya´da aktif fay çalışmalarının değerlendirilmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor.



Hüsamettin ŞENER
23.11.2017 19:52:34
Depremden önceden haberdar ol Gerekli tedbirleri al... www.depremerkenuyari.com

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli