Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

17 Eylül Üniversitesi´nden 19 Mayıs mesajı

17 Eylül Üniversitesi´nden 19 Mayıs mesajı

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
19 Mayıs 1919 tarihinin Cumhuriyetimizin kuruluşunda dönüm noktalarından biri olduğunun altı çizildiği mesajda; ?Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 16 Mayıs 1919´da İstanbul´dan Bandırma Vapuru ile hareket ederek 3 gün sonra Samsun´a ayak basmasıyla milli mücadelenin fitili ateşlenmiş, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen başlatılan bu mücadele ateşi, milletimizin birlik ve beraberliğinden güç alarak işgal kuvvetleri karşısında tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanına dönüşmüştür. Bağımsızlığımız adına önemli bir milat olan 19 Mayıs gününün, geleceğimizin umudu olan gençlerimize armağan edilmesi oldukça anlamlıdır. Samsun´a ve aslında özgürlüğümüze doğru başlatılan bu büyük yolculuğun Bandırma Vapuru ile gerçekleştirilmiş olması da bizler için ayrıca bir mânâ taşımaktadır. 17 Eylül Üniversitesi olarak, bizler de Bandırma Vapuru gibi, geleceğe ´umut olacak gençleri´ taşımanın mücadelesini veriyor, bilinçli, özgür ve özgün düşünen, milli değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyor, sevgili gençlerimizin ve milletimizin bayramını kutluyoruz.? ifadelerine yer verildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli