Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

18 Eylül´den yeni bir başarı daha

18 Eylül´den yeni bir başarı daha

Erdek 18 Eylül Ortaokulu atletleri, Erzurum´da da önemli bir başarıya imza attılar.

Erdek 18 Eylül Ortaokulu atletleri, Erzurum´da da önemli bir başarıya imza attılar. 4-5 Haziran 2016 tarihlerinde, Erzurum´da, Türkiye Atletizm Federasyonu´nun gözetiminde gerçekleşen ?Okullar arası Yıldızlar Türkiye Birinciliği? karşılaşmalarına Atletizm Milli Takım Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan ile birlikte giden sporcular, başarılı sonuçlar elde ettiler.
Gülhan, yarışmalar hakkında şu bilgiyi verdi:
?Bu yarışma, hepimiz için ayrı bir deneyim oluşturdu. Erdek gibi yüksekliği sıfır bir yerden, 3600 metrelere dek çıkan Erzurum iklimi beni ve sporcularımı olumsuz etkiledi. Bu gibi durumlarda, sporcuların derecelerinde düşüşler olabiliyor. Buna paralel olarak, bu çeşit yarışmalarda, olanaklar ölçüsünde en az 10 gün önce gelip, kamp yapmak gerekiyor. Hava değişimi önemli bir etken. Bu zorlu ortam ve koşullarda sporcularımdan Nil Uzer, ?Yüksek Atlama´ dalında 1,63 olan derecesini 1,58´e düşürerek, Türkiye ikincisi oldu. Birinciliği, 1,61´lik derecesiyle Tekirdağ´dan bir atlet elde etti. Nil Uzer, aynı zamanda, ?cirit atma´ dalında Türkiye dördüncüsü oldu. Bir başka sporcum Doğa Öztürk de, kendinden bir yaş büyük sporcularla yarışıp, 800 metre dalında Türkiye dördüncülüğünü elde etti. Hava değişiminden en çok etkilenen sporcumuz Yahya Çiftlik ise 300 metre dalında Türkiye onuncusu oldu.?
Bu yarışmayla birlikte 2015-2016 sezonu atletizm okul sporlarının sona erdiğini belirten Niyazi Gülhan, ?Erdek 18 Eylül Ortaokulu olarak, sezon içinde, okul sporları kapsamında, atletizmin değişik dallarında, ?küçükler´ ve ?yıldızlar´ kategorilerinde il bölge birincilikleri, Türkiye ikinciliği, üçüncülüğü ve dördüncülüğü gibi önemli dereceleri okulumuza ve Erdek´e kazandırmak bizim için gurur kaynağıdır? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Eylül yeni başarı daha
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli