Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Günü kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Günü kutlandı

18 Mart Çanakkale zaferinin 101. yılı ve Şehitleri anma günü İlçemizde de düzenlenen törenler ile kutlandı.

18 Mart Çanakkale zaferinin 101. yılı ve Şehitleri anma günü İlçemizde de düzenlenen törenler ile kutlandı.
İlk tören Erdek Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti. Saat :09:30´da düzenlenen çelenk sunma törenine, Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Dz. Kur.Alb. Alper Yeniel, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Oğuzhan Gümüşçü, resmi daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla son buldu. 

18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. yılı ve Şehitleri anma programının 2. bölümü Saat 10:30 da Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hanife Şahan yaptı.
Şahan´ın konuşmasının ardından Erdek Deniz Üs Komutanlığı´nın hazırladığı "Çanakkale" konulu slayt Dnz. Yarbay Kahraman Bozkurt tarafından izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Çanakkale Zaferinin 101. yılı münasebetiyle hafta içerisinde ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Nerime Yüksel Ortaokul´u öğrencisi Sena Nuroğulları şiirini okurken, Erdek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Savaşlarından bir anı, tiyatro gösterisi olarak sahnelendi. İkinci törenin sonunda Erdek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından okunan "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiir izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı
Tören, ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesini takiben Erdek Öğretmenevi Yemek Salonunda düzenlenen buğday aşı ve üzüm hoşafı ikramıyla son buldu.
Haber : Taygun?Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli