Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri törenle anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri törenle anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü´nün 106. yıldönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü´nün 106. yıldönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimiz Erdek´te düzenlenen tören ile anıldı.

Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda, kutlama ve şehitleri anma programı saat: 11.00´de Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlendi.

Tören; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkan Vekili İbrahim Beyoğlu ve Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ömer Karakaş, tarafından Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulması ile başlarken, devamında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı kapsamında okullar arası düzenlenen ?Çanakkale Geçilmez? konulu şiir, kompozisyon, öykü ve resim yarışmalarında derece alan öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

Törene; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkan Vekili İbrahim Beyoğlu ve Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ömer Karakaş, Erdek Cumhuriyet Savcısı Sercan Atakan, kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ile halkımız katıldı.


Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen tören sona erdikten sonra, anma töreni Erdek Şehitliği ziyareti ile devam etti. Burada bulunan şehitlerimiz için dualar edildi, şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Günün anlam ve önemi hakkında kısa bir açıklama yapan Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, şehit yakınlarını, pandemi nedeni ile kapıdan da olsa hatırlarını sorduklarını, her zaman yanlarında ve emirlerinde olduklarını kendileriyle paylaştıklarını aktardı.

Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü´nün 106. yıldönümü nedeniyle, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında ise ?Çanakkale, bütün dünyayı hayrette bırakan iman ve eşsiz kahramanlık destanının yazıldığı meydandır. Milletimizin en zor zamanlarda bile fedakar ve kahramanca mücadele edebileceğinin unutulmaz örneğidir. Çanakkale´yi geçilmez yapan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.? ifadelerine yer verdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı