Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

18 Mart Şehitler Günü Anma programı açıklandı

18 Mart Şehitler Günü Anma programı açıklandı

Erdek Kaymakamlığı tarafından organize edilecek olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı açıklandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri ilçemizde etkinliklerle anılacak.

Erdek Kaymakamlığı tarafından organize edilecek olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı açıklandı.

18 Mart Cuma günü saat 09.30´da çelenk sunma töreni ile başlayacak program gün boyu devam edecek.

5 Mayıs 2012 tarihinde Resmi Gazete´de yayımlanan "Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği" uyarınca hazırlanan anma programı 2 bölümden oluşuyor.

Anma Töreninin ilk bölümü 18 Mart 2016 Cuma günü saat 09.30`da Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına, Erdek Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunularak Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile son bulacak.

Törenin ikinci bölümü, Erdek Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleşecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayacak programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hanife Şahan yapacak. Konuşmanın devamında Erdek Deniz Üs Komutanlığı´nın hazırladığı ?Çanakkale? konulu slayt sunumu gerçekleştirilecek. Hafta içerisinde öğrenciler arasında düzenlenen Çanakkale Zaferi konulu şiir yarışmasında birinci olan şiir okunacak. Daha sonra yine Erdek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Çanakkale Savaşından bir anı canlandırılarak, Çanakkale Şehitlerine adlı şiir okunacak. Program hafta arasında yine öğrenciler arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan kompozisyonun okunması ve öğrenciler tarafından Kınalı Ali anısının canlandırılmasıyla devam edecek.

Anma programı, ilçe çapında okullar arası düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesini takiben yapılacak buğday aşı ve üzüm hoşafı ikramıyla son bulacak.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli