Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

18 Eylül Atletizm Takımı Türkiye 4.sü oldu

18 Eylül Atletizm Takımı Türkiye 4.sü oldu

Erdek 18 Eylül Atletizm Takımı; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından İzmir'de düzenlenen 2013/2014 Öğretim Yılı Okullar arası Puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonasına katıldı.

Erdek 18 Eylül Atletizm Takımı; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı tarafından İzmir'de düzenlenen 2013/2014 Öğretim Yılı Okullar arası Puanlı Atletizm Türkiye Şampiyonasına katıldı.
Erdek 18 Eylül Ortaokulu Atletizm Takımı şampiyonaya Beden Eğitimi Öğretmeni ve Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan nezaret etti.             
Baştarafı Sahife 1'de
İlk olarak Balıkesir İl Şampiyonu olarak grup-bölge şampiyonasına giden ve orada grup-bölge ikincisi olarak adını Türkiye Finallerine yazdıran Erdek 18 Eylül Ortaokulu atletleri, takım olarak bu kez Türkiye Dördüncüsü olarak ilçemize yine bir ilki daha yaşattı. 
Milli Takım Antrenörü ve Beden Eğitimi Öğretmeni Niyazi Gülhan, şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, Çok zor şartlarda çalıştık, emek verdik, özveride bulunduk. Yeri geldi üzüldük yeri geldi sevindik. Ama ne olursa olsun hep çalıştık. Sporcularımın hemen hemen hepsi final yarışlarında kendi derecelerini geliştirdiler. İlerisi için bana umut verdiler. Kıl payı ilk üçe girmeyi kaçırdık ve Türkiye Dördüncüsü olduk.” dedi.
İzmir'deki yarışmayı sadece bir yarış olarak gördüklerini belirten Gülhan, Önümüzde daha çok yarışlar olacak. Yılmadan, pes etmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Önümüzde yaz ayları var ve bu aylarda Milli Sporcumuz Aleyna Çakmak dahil bir iki tane daha sporcum Milli Takım Kampına davet edilebilir. Amacım çocukların boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmelerini sağlayarak,  hem ilçemize hem de Türk Milli Takımına hizmet vermektir” diye konuştu.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın da kendileri ile birlikte İzmir'e gelerek 2 gün boyunca yarışmaları izlemesinin önemli olduğuna değinen Gülhan, İzmir Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda yıldız kızlardan yüksek atlama dalında ilk üç dereceye giren sporculara madalyalarını ve başarı belgelerini veren, önümüzdeki sezon milli sporcularında içerisinde olduğu bir kulüp kurarak yarışmalara Erdek adı altında katılmamızı, atletizmle ilgili gerekli bütün alt yapı ve malzeme desteğinde sınır olmadan tam destek olacağının Belediye Başkanı Sarı tarafından kendilerine söz verildiğini söyledi.
Yarışma Sonuçları:
Takım olarak Türkiye 4. sü Erdek 18 Eylül Ortaokulu.
Cirit Atma Türkiye 4. sü Buse Özel.
4X100 Metre Türkiye 4. sü-Hilayda Arslan-Rumeysa Öztürk-Aleyna Çakmak.
Disk Atma Türkiye 6. sı Sena Kaynar.
300 Metre Türkiye 6.sı Aleyna Çakmak.
800 Metre Türkiye 6.sı Aleyna Çakmak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli